Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. της ΟΣΠΑ


Πόρτο Ράφτη 28 Ιανουαρίου 2011


Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ σε τακτική συνεδρίαση την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 9.30 π.μ. στο καφέ "ΟΑΣΗ" Λ. Ελ. Βενιζέλου , Πόρτο Ράφτη. Η αλλαγή της ώρας γίνεται εκτάκτως λόγω κοπής της πίτας από τον Σύλλογο ΠΑΝΟΡΑΜΑ στις 11 π.μ. στο Flocafe Πόρτο Ράφτη.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :
Επικαιρότητα στο Πόρτο Ράφτη (Δημοτικό Συμβούλιο, προτάσεις θεμάτων Πόρτο Ράφτη για την συνάντηση με την Δημοτική αρχή στο τέλος Φεβρουαρίου, ΚΑΠΗ σε Πόρτο Ράφτη, Κίνδυνος αλλαγής χρήσης κοινοχρήστου χώρου στη 3η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη)
Επικοινωνιακά ( χοροί Συλλόγων, κοπή πίτας  ΟΣΠΑ, προτάσεις για προβολή θέσεων ΟΣΠΑ και κατοίκων)

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας

Κατσούρας Γιώργος                                               Τριανταφύλλου Ειρήνη

Ανακοινώσεις Δημάρχου Μαρκοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος της ΟΣΠΑ κ. Κατσούρας Γιώργος παρακολούθησε  την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και περιγράφει παρακάτω τα κυριώτερα σημεία της που κατά την κρίση του πρέπει να ενδιαφέρουν τους πολίτες, αλλά παράλληλα ενημερώνουν και όσα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΠΑ δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην συνεδρίαση, ώστε να έχουν μία πρώτη πληροφόρηση .
Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιανουρίου 2011 και ώρα 8 μ.μ.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν κυρίως απόφάσεις για συγκρότηση διαφόρων επιτροπών.
Πριν την συνεδρίαση ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν απασχολήσει μέχρι σήμερα το Δήμο υπό μορφή ενημέρωσης του Δ. Συμβουλίου, αλλά και των πολιτών που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση.
Περιληπτικά ο κ. Δήμαρχος ανέφερε :

1. Στις διαπιστώσεις και ενέργειες σχετικά με τα οικονομικά του Δήμου και τις εκκρεμότητες και παραλήψεις. Τα οικονομικά διαπιστώνεται ότι είναι πολύ χειρότερα από ότι έδειχναν οι πρώτες εκτιμήσεις. Προσπάθεια για διασφάλιση της περιουσίας του Δήμου (δημιουργία φακέλων, αλλαγή κλειδαριών, αποφυγή κλοπής πετρελαίου και υλικών, δημιουργία αμαξοστασίου κλπ.).
Μετά την συγκρότηση των οργάνων διοίκησης που προβλέπονται από τον "Καλλικράτη" και την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου για να μπορεί να λειτουργούμε, θα γίνει στο Δήμο έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές( αρχές Απριλίου) με διττό χαρακτήρα. Διαπίστωση οικονομικής κατάστασης του Δήμου και ενέργειες για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών.

2. Προβλήματα εφαρμογής του Καλλικράτη. Μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς μεταφορά αντίστοιχων πόρων. Ενώ το Σύνταγμα, ορίζει (άρθρο 102) ρητά ότι κάθε μεταφορά αρμοδιοτήτων θα πρέπει να συνοδεύεται με αντίστοιχη μεταφορά πόρων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πολεοδομία Μαρκοπούλου. Γίνεται τιτάνιος αγώνας για να μην τη κλείσουμε. Ήρθαν από μεταθέσεις 26 υπάλληλοι οι οποίοι για τους πρώτους 4 μήνες θα πληρώνονται από την Κυβέρνηση, μετά θα πρέπει να τους πληρώνει ο Δήμος μαζί βέβαια με το ενοίκιο του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα η υπηρεσία (περί τις 18 έως 20000 ευρώ). Τα τελευταία αυτά έξοδα έχουν υποσχεθεί να μας τα δώσουν μετά 2 μήνες.
Για να δουλέψουν οι υπηρεσίες αυτές τις πρώτες ώρες χρειάστηκαν να χρηματοδοτηθούν με δικά μας έξοδα από δημοτικούς Συμβούλους, Αντιδημάρχους και εμού προσωπικά (περί τις 5000 ευρώ).
Για το θέμα έγινε συνάντηση με τους 5 Δημάρχους των Δήμων που εξυπηρετούνται από την πολεοδομία Μαρκοπούλου. Παρ' όλο που προτάθηκε το κλείσιμο της Πολεοδομίας, ο Δήμος Μαρκοπούλου θα προσπαθήσει να κρατήσει ανοικτή την υπηρεσία ακόμη και με προσωπικό οικονομικό κόστος, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν.
Θα υπάρξει σχετική επιστολή προς την Περιφέρεια και το Υπουργείο   για αυτό το ζήτημα.
Αν μέχρι τέλους Φεβρουαρίου δεν δοθούν τα χρήματα, η πολεοδομία δεν θα μπορεί πλέον να λειτουργεί. Πιστεύω να υπάρξει ανταπόκριση. από την Πολιτεία.

3. Το θέμα  λειτουργίας του κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου. Υπαρχει σχετική πρόταση να λειτουργούν εκ περιτροπής ανά 15/θήμερο μετά τις 2.30 - 3.00 μμ. τα κέντρα Υγείας του Μαρκοπούλου και Κορωπίου.
Αυτό προς το παρόν έχει αποφευχθεί.

4. Το πρόβλημα με τη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη όπου δεν προβλέπεται μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα (επί πλέον κόστος 2 εκατ. ευρώ) και έχει πολλά προβλήματα και κακοτεχνίες.
Θα σταλεί επιστολή άμεσα στον εργολάβο με την παράκληση να παρέμβει και να διορθώσει κακοτεχνίες, αλλά και προς την Περιφέρεια να μην παραλάβει το έργο με προβλήματα.
Θα ζητήσουμε και από την Πολιτεία την εκπόνηση και ένταξη ενός αντιπλημμυρικού έργου στην Λ. Πόρτο Ράφτη. Αν και το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια. Το ξέρουμε από την πλατεία Μαρκοπούλου.

5. Είχαμε το θέμα με το νομοσχέδιο της κ. Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ της κ. Μπιρμπίλη για τις περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες Natura.
Υπάρχει η πρόθεση μας να προτείνουμε στην κ. Υπουργό τον περιορισμό της έκτασης από 10 σε 4 στρέμματα για την δυνατότητα δόμησης. Θεωρούμε ότι είναι μια λογική έκταση.

6.  Εστάλη επιστολή από τον εργολάβο κ. Μαργαρίτη για διακοπή εργασιών στα έργα της πλατείας Μαρκοπούλου διότι δεν έχει πληρωθεί  από το Δήμο για τη πρόοδο του μέχρι σήμερα έργου που έχει εκτελέσει ( καθυστέρηση πληρωμής 370000 πλέον ΦΠΑ). Επιδιώκεται συνάντησης με τον κ. Μαργαρίτη για ρύθμιση των εκκρεμοτήτων, ιδίως σε θέματα ασφάλειας . Ο Δήμος θα επιδιώξει την αισθητική βελτίωση των έργων με δενδροφυτεύσεις κλπ. 

7. Υπήρξαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των  2 λατομείων και θέσαμε δύο συγκεκριμένα θέματα. Το πρώτο είναι ότι δεν συζητάμε την παράταση της λατόμευσης, αλλά μόνο το θέμα ανάπλασης των λατομείων και τέλος βάλαμε το θέμα των λατομικών τελών. Έχουν βεβαιωθεί μέχρι το 2006  θα επιδιώξουμε και για τα έτη 2007,8.9,10. Καθορισμός των τελών από τα δικαστήρια. Αυτοί ανεβάζουν το ποσό στο 1111-1,5 εκατ. , εμείς λέμε ότι είναι παραπάνω, τα δικαστήρια θα αποφασίσουν. Ως χειρονομία καλής θέλησης θα επιδιώξουμε την καταβολή εκ μέρους τους  ενός λογικού ποσού των 400-500 000 ευρώ. Μένει να δούμε το πρακτικό αποτέλεσμα.

8. Από τον "Καλλικράτη"  υποχρεούμεθα στη χορήγηση γραφείων στην μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Προτείνεται η διαμόρφωση  γραφείων στο ισόγειο του Δημαρχείου με γραμματειακή υποστήριξη, φαξ κλπ. Συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων για την κατανομή και χρήση του χώρου αυτού.

9. Την ερχόμενη Παρασκεύη 4 Φεβρουαρίου θα γίνει κοπή πίτας του προσωπιλού του Δήμου στις 1.30 μ.μ. για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών.

10.  Έκδοση ψηφίσματος για να δηλώση η Δημοτική Αρχή ην συμπαράσταση της στον αγώνα της Κερατέας για την αποτροπή της δημιουργίας του χώρου υγειονομικής ταφής των αποριμάτων.


Στη συνέχεια οι επί κεφαλής των παρατάξεων προέβησαν σε τοποθετήσεις για τις ανακοινώσεις του Δημάρχου.

Ο κ. Πολίτης επεφυλάχθηκε να κάνει προτάσεις, τόσο για την λειτουργία των λατομείων όπου υπάρχουν προτάσεις όσο και για άλλα θέματα όταν ο χρόνος επιτρέψει την λεπτομερή συζητηση των θεμάτων.

Ο κ. Αδάμος προέβει σε διάφορες προτάσεις για αναβάθμιση στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου (εσωτερικός κανονισμός, φάκελλος των προς συζήτηση θεμάτων, οπτιοακουστικά μέσα ). Επίσης αναφέρθηκε στις κακοτεχνίες στην κατασκεύη της Λ. Πόρτο Ράφτη, για την αντίθεση της παράταξης στην μείωση της οικοδομίσιμης έκτασης στο Αττικό πάρκο στα 4 στρέμματα, για την ανάγκη προβολής της ιστοσελίδας του Δήμου αφού προηγούμενα βελτιωθεί το περιεχόμενο (να μπορούν όλες οι παρατάξεις να εκφράζονται). Τέλος έθεσε το ερώτημα για το από ποιόν χρηματοδοτήθηκε για να εκδοθεί ο απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης.

Ο κ. Συλλελόγλου αναφέρει ότι η γραμμή που ακολουθεί η νέα Δημοτική αρχή είναι η γραμμή της καμμένης γης. Ξαφνικά ανακαλύπτουμε καινούργια πράγματα, εμείς δεν θα συνεναίσουμε στη τακτική αυτή που αποσκοποεί να κοιμίσει το λαό.
Ο Καλλικράτης είναι το μνημόνιο στους Δήμους. Δεν μας εκπλήσει λοιπόν αυτή η πρώτη κακοδαιμονία. Δεν μιλάμε για τα χρέη του Κράτους προς τον Δήμο (32-35 εκ. ευρώ) που ανέρχονται σε διπλάσιο ποσό από όσα χρωστάει ο Δήμος (17 εκ.) , όπως και σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας.
Όταν ξοδεύουμε αρκετη ενέργεια και χρόνο για να πούμε πόσα βάζουνε από τη τσέπη τους, ειλικρινά θα αρχίσει να φαίνεται λίγο αστείο. Δεν είναι δυνατόν να περιμένει ο Δημότης ότι θα λυθούν τα προβλήματα του από τους μισθούς του Δημάρχου ή των Αντιδημάρχων.
Το έργο στη Λ. Πόρτο Ράφτη θα πρέπει να καταγγελθεί σαν ένα έργο βιτρίνας.
Για τα λατομεία θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτική. Η προκαταβολή που ζητάει ο Δήμαρχος στα μέτρα των απαιτήσεων των λατόμων , ίσως να δημιουργίση ένα τετελεσμένο γεγονός.
Τα κέντρα υγείας τόσο στο Μαρκόπουλο, όσο και Κερατέα, Καλύβια ,  δείχνουν που οδηγεί ο Καλλικράτης την υγεία. Αν προσθέσεις και το γεγονός ότι οι κινητές μονάδες στο Νομό είναι 3 ή 4.  Αν υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα θα οδηγήσει τη ζωή χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου σε κίνδυνο .
Εάν αυτό συμβαίνει θα πρέπει όλοι να πούμε στον εαυτό μας ότι αυτά που δικαιούμεθα, θα πρέπει να τα πάρουμε. Και για να τα πάρουμε θα πρέπει οι κρατικοί προυπολογισμοί να αποδίδουν στο λαό τα απαραίτητα και όχι να φορτώνουν με κέρδη τα μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια.
Εάν υπάρξει ψήφισμα για την Κερατέα θα το συζητήσουμε, δεν θα είναι κροκοδειλια δάκρυα, αλλά θα πρέπει να τοποθετηθούμε στην ουσία.


Κατά την διαδικασία της συζήτησης στην ημερησία διάταξη και ειδικά στα θέματα υπ' αρ. 8 και 16 υπήρξαν παρεμβάσεις τόσο από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αδάμο όσο και από πολίτες.
Στην εκφώνηση του θέματος 8 από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αλλαγιάννη αναφέρθηκαν οι Οικισμοί του Δήμου Μαρκοπούλου προς απογραφη. Το Πόρτο Ράφτη δεν υπήρχε. Υπήρχε όμως αντί αυτού, η αναφορά Λιμήν Μαρκοπούλου. Πίθανόν να πρόκειται για παραδρομή. Είναι γνωστό ότι η ορθή και σωστή ονομασία είνα "Πόρτο Ράφτη Λιμήν Μεσογαίας" ( Σύμφωνα με την υπ΄αρ. 32/1995 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7 Φεβρουαρίου 1995).
Ο Δήμαρχος παρενέβει να προσθέσει την λέξη "Πόρτο Ράφτη".
Πιστεύουμε ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου θα πρέπει να προβεί στις δέουσες ενέργειες για να αποκαταστήσει το όνομα της περιοχής εις το ορθόν και να γνωστοποιήσει το ορθόν όνομα μιας περιοχής του Δήμου Μαρκοπούλου σε κάθε υπηρεσία με την οποία συναλλάσεται (Λιμεναρχείο, Υπουργείο Ναυτιλίας κλπ.).
Στο θέμα 16 διατυπώθηκαν ενστάσεις για την νομιμότητα των αλλαγών στο ρυμοτομικό σχέδιο, εφ' όσον ο σχετικός νόμος δεν επιτρέπει καμμία αλλαγή πριν από την παρέλευση πενταετίας.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας με φωτογραφίες - Χαιρετισμός του Προέδρου

Χαιρετισμός του Προέδρου της ΟΣΠΑ στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


Ο Πρόεδρος της ΟΣΠΑ κ. Κατσούρας Γιώργος απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους κατοίκους και στις αρχές του τόπου μας ανέφερε :

Ο συμβολισμός της σημερινής εκδήλωσης αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία καθ' όσο αρχίζει την θητεία της μια νέα δημοτική αρχή.
Τόσο ο συνδυασμός που πλειοψήφησε όσο και οι συνδυασμοί που επέτυχαν την συμμετοχή τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα του δήμου μας και ασφαλώς τις ιδιαιτερότητες του Πόρτο Ράφτη.
Σχολεία, κυκλοφοριακό, κοινόχρηστοι χώροι, αποχέτευση, αποκομιδή απορριμμάτων, δημοτική συγκοινωνία και τόσα άλλα, είναι τα θέματα που ζητούν λύση.
 Τα προβλήματα αυτά τα γνωρίζουμε καλά γιατί καθημερινά τα βιώνουμε. .
Πιστεύουμε να γίνει σωστή ιεράρχηση αυτών και για το καλό όλων μας να οικοδομηθεί η καλύτερη δυνατή συναίνεση, κατ' αρχή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και ασφαλώς μετά και στους συμπολίτες μας.
Αυτό θα εξασφαλίσει αποτελεσματικότητα  και προοπτική στην εξέλιξη και την πρόοδο των εκτελούμενων έργων και το πιο σημαντικό συναίνεση και αποδοχή τους από τους φορείς και τους κατοίκους.
Σήμερα η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την προσπάθεια της να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και έκανε ένα παραπέρα βήμα σ' αυτή.
Διαμορφώνει ιστοσελίδα και ηλεκτρονική διεύθυνση στο διαδίκτυο.
Ο πολίτης, ο κάτοικος, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί άμεσα και ελεύθερα με την ΟΣΠΑ.
Η πληροφόρηση αυτή θα δίνει την δυνατότητα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να διαμορφώνει  περισσότερο ολοκληρωμένη άποψη για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι του Πόρτο Ράφτη στην καθημερινότητα τους. .
Οι απόψεις αυτές για συγκεκριμένα προβλήματα θα προωθούνται στη Δημοτική Αρχή ή ενδεχομένως σε κάποιο άλλο αρμόδιο φορέα και θα αγωνιζόμαστε ώστε να υλοποιηθούν.
Η αμφίδρομη αυτή επικοινωνία που εγκαινιάζει η ΟΣΠΑ με τους πολίτες, βάσιμα ελπίζουμε να υιοθετηθεί και από το Δήμο μας με ευεργετικά πιστεύουμε αποτελέσματα.
Ευχόμεθα στον κ. Δήμαρχο και σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους καλεσμένους μας, υγεία, προσωπική ευτυχία, δημιουργικό έργο για το καινούργιο χρόνο 2011.

Προτού κλείσω τον χαιρετισμό μου, θα ήθελα να αναφερθώ συμβολικά στο αποχετευτικό. Ο Δήμαρχος έχει ανακοινώσει ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους κατοίκους και τους Συλλόγους  του Πόρτο Ράφτη για να συζητηθούν τα προβλήματα που έχει η περιοχή αυτή του Δήμου μας. Εκεί θα είμαστε παρόντες για να θέσουμε διάφορα θέματα.
Το αποχετευτικό απασχολεί όλους μας και είχε χαρακτηρισθεί ως πρώτη προτεραιότητα από όλους τους Συνδυασμούς κατά την προεκλογική περίοδο και είναι πράγματι έτσι στην συνείδηση όλων των κατοίκων.
Ο Δήμος Μαρκοπούλου όμως με τις τις μέχρι σήμερα ενέργειες του για την αποχέτευση έχει καταφέρει  οι κάτοικοι του Δήμου μας να έχουν διαφορετικές προσδοκίες γι αυτήν,
ένα μεγάλο ποσοστό να έχει βάσιμες ελπίδες ,
ένα ελάχιστο ποσοστό να ελπίζει ότι ίσως θα έχει
και το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων του Δήμου να μην γνωρίζει τίποτα για το πότε θα έχει.
Είναι αξιοπερίεργο ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου ξεκίνησε πρωτοπόρος, πριν από 20 χρόνια το σχεδιασμό της αποχέτευσης μεταξύ των πρώτων Δήμων σε ολόκληρη την Χώρα και σήμερα ακόμη, μετά τόσα χρόνια, δεν έχει κατορθώσει να λειτουργεί η αποχέτευση,έστω σε ένα τμήμα του Δήμου!!

Θα τελειώσω με δυο διαπιστώσεις, δυο αλήθειες και μία πρόταση.
Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι το Πόρτο Ράφτη στο σύνολό του δεν ελπίζει να έχει αποχέτευση.
Η αποχέτευση όλου του Πόρτο Ράφτη δεν περιλαμβάνεται, ούτε στο σχεδιασμό αποχέτευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, αλλά ούτε και σε κανένα σχεδιασμό γειτονικού Δήμου π.χ. Κορωπίου, Παιανίας. Ο σχεδιασμός του Δήμου Μαρκοπούλου αφορά την αποχέτευση μέρους της παράκτιας ζώνης του Πόρτο Ράφτη.

Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων Μαρκοπούλου είναι τυφλό, δηλαδή δεν έχει αποδέκτη.
Αυτό δεν το λέμε αυθαίρετα. Πριν 2 χρόνια η ΟΣΠΑ πραγματοποίησε μια επιστημονική ημερίδα για την αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη. Έλαβαν μέρος καθηγητές Πανεπιστημίων και του Πολυτεχνείου ειδικοί σε διάφορα επί μέρους θέματα. Μεταξύ άλλων συμπερασμάτων που δεν είναι του παρόντος ( βλέπε πρακτικά ημερίδας στο site :www.portoraftiospa.blogspot.com) χαρακτήρισαν το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων Μαρκοπούλου ως τυφλό σύστημα που δύσκολά βρίσκεις ανάλογο στην παγκόσμια βιβλιογραφία.
Το ΚΕΛ Μαρκοπούλου θα απορρίπτει τα επεξεργασμένα λύματα χύμα, στο έδαφος.
Αυτό ξέρετε τι σημαίνει! Με μια συντηρητική εκτίμηση λειτουργίας του ΚΕΛ και όχι σε πλήρη λειτουργία θα πρέπει να αδειάζει κάθε ημέρα στο έδαφος μια δεξαμενή γεμάτη νερό που θα αρχίζει, βγείτε μετά έξω να το φανταστείτε, μπροστά από την "Κυανή Ακτή" μέχρι το "Καλό Γιαλό" (περί τα 100 μ.) σε όλο το πλάτος του δρόμου ( περί τα 10 μ.) και ύψος 3 και μισό μέτρα. Δηλαδή θα σπάει κάθε μέρα ένα μικρό φράγμα νερού!
Η έλλειψη αποδέκτη από το ΚΕΛ Μαρκοπούλου προσθέτει ερωτηματικά κατά πόσο θα μπορέσει να αντέξει να αποχετεύει και την παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη.

Τελειώνοντας θα διατυπώσουμε μια πρόταση που ίσως, εξασφαλίσει προοπτική αποχέτευσης για όλο το Πόρτο Ράφτη.
Ο σχεδιασμός αποχέτευσης του Κορωπίου-Παιανίας προβλέπει την σύνδεση του ΚΕΛ Μαρκοπούλου με τον κεντρικό αγωγό παραλαβής των επεξεργασμένων  λυμάτων και έτσι διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία του. Το ΚΕΛ Μαρκοπούλου αποκτά πλέον αποδέκτη και μπορεί να υποδεκτεί και να αποχετεύει με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο  να παρεμποδισθεί η λειτουργία του ( από περιβαντολογικούς λόγους) τα λύματα της παράκτιας ζώνης του Πόρτο Ράφτη.
Παρ' όλο που μπορεί να υπάρχουν αρνητικά σημεία στο σχεδιασμό του έργου, πιστεύουμε ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου θα πρέπει να μελετήσει και την δυνατότητα διαπραγμάτευσης αντισταθμιστικών  παροχών με ενδεχόμενο την αποχέτευση όλου του Πόρτο Ράφτη π.χ. την κατασκευή ενός παράλληλου αγωγού προς αυτόν που προβλέπει ο σχεδιασμός του έργου ο οποίος θα παραλαμβάνει τα ανεπεξέργαστα λύματα του Πόρτο Ράφτη  και θα τα επεξεργάζεται το ΚΕΛ Αεροδρομίου.
Έτσι ο Δήμος Μαρκοπούλου θα  εξασφαλίσει αποχέτευση για το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του. Είναι μια πρόταση.
Εύχομαι υγεία, χρόνια πολλά και δημιουργικός ο νέος χρόνος 2011 .


Χαιρετισμός Προέδρου ΟΣΠΑ κ. Κατσούρα Γεωργίου

Χαιρετισμός Δημάρχου Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτη Σωτήρη
Παρίστανται οι κ.κ. Πολίτης Γιάννης επί κεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Αλλαγιάννης Κωνσταντίνος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Καβασακάλης Γεώργιος Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, πολεοδομικού σχεδιασμού, καταστημάτων, ανάπτυξης και προγραμματισμού, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,  Μαγγανάς Κωνσταντίνος Αντιδήμαρχος ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καθαριότητος, πρασίνου, Κιμπιζη Μαρία Αντιδήμαρχος για θέματα καθημερινότητας των πολιτών του Πόρτο Ράφτη και ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεόφιλος. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Αυλάκι-Πρασιαι" κ. Τσουλούφος Ηλίας
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κορώνης κ. Εδεσσαίος Χρήστος και ο Επίτιμος  Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ραυτόπουλος Απόστολος
Χαιρετισμός του κ. Πολίτη Γιάννη, δημοτικού Συμβούλου μειζονος μειοψηφίας επί κεφαλής του συνδυασμού "Ανθρώπινη πόλη-Λύσεις Ζωής"
Χαιρετισμός κ. Αδάμου Γιώργου, δημοτικού Συμβούλου ελάσσονος μειοψηφίας επί κεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Ελπίδας"
Χαιρετισμός κ. Συλλελόγλου Α., δημοτικού Συμβούλου ελάσσονος μειοψηφίας του συνδυασμού "Λαική Συσπείρωση" , του Προέδρου Λιμενικού ταμείου κ. Κατσίγιαννη και του Λιμενάρχη Πόρτο Ράφτη κ. Σοφρώνη.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Χοροεσπερίδα και κοπή πίτας από τον Σύλλογο "Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΘΙΣΤΑ"

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην χοροεσπερίδα και την κοπή της πίτας που διοργανώνει στον πολυχώρο "KWABA" θέση Λεκάνι στο Μαρκόπουλο με ζωντανή μουσική, στις 29 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Σαββάτο.
Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας
Πλούσιο μενού. Κρασί χύμα, μπύρες, νερό και αναψυκτικά ΔΩΡΕΑΝ.
Τιμή πρόσκλησης : 30 ευρώ
Ωρα προσέλευσης 9.οο μ.μ.
Το Δ.Σ.

Πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Ιανουάριος 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ (ΟΣΠΑ)

Ταχ. Δ/νση : Τ.Θ. 2481 - ΟΑΣΗ Πόρτο Ράφτη 190 03
ΦΑΧ 2299076103
e-mail : portoraftiospa@gmail.com
τηλ. 2299085750
ιστοσελίδα ΟΣΠΑ : portoraftiOSPA.blogspot.com

Μέλη της Ομοσπονδίας είναι οι Σύλλογοι : Αγ. Παρασκευής, Κορώνης, Λιγόρι, Μπαθίστα, Πανόραμα, Περατής, Πούσι Γιάννη, Πρασσιές, Προφήτης Ηλίας.

 Το Δ.Σ. της  ομοσπονδίας συνεδριάζει κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα και ώρα 10.30 π.μ., σε ανοικτή στους πολίτες συνεδρίαση, στο Καφέ "ΟΑΣΗ" Ελ. Βενιζέλου , Πόρτο Ράφτη. 


                    ------------------------------------------------------------------
 Πρακτικό με αριθ. 4  συνεδρίασης Δ.Σ.  μηνός Ιανουαρίου 2011 

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στο κέντρο Όαση του Πόρτο Ράφτη. Απουσιάζουν :  Μεστούση, Σκανδάλης
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Θέμα  : Επικαιρότητα - Επικοινωνιακά.
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην προετοιμασία της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας της ΟΣΠΑ. Οι προσκλήσεις διατυπώθηκαν σε ενιαίο έγγραφο της Ομοσπονδίας προς τους προσκαλεσμένους μας. Όσον αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου οι προσκλήσεις απευθύνονται στους επί κεφαλής των συνδυασμών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς να συνοδευτούν από όσους συμβούλους επιλέξουν. Το ίδιο ισχύει και για το Δήμαρχο.
Αναγνώστηκε και εγκρίθηκε το κείμενο προσφώνησης του Προέδρου στην εκδήλωση.
Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε στο Δ.Σ. την δημιουργία και λειτουργία ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας με τίτλο : portoraftiospa.blogspot.com καθώς και e-mail με τα στοιχεία  
: portoraftiospa@gmail.com
H διαχείριση τους θα γίνεται από τον πρόεδρο της ΟΣΠΑ. Θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μέσω της κατάθεσης σχολίων και απόψεων από αυτούς. Προς τούτοις και για την ενημέρωση των πολιτών στην δυνατότητα τους να καταθέτουν τις απόψεις τους για κάθε τι που τους ενοχλεί ή τους ικανοποιεί στο Πόρτο Ράφτη, καταθέτεται η παρακάτω ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.  Θα πρέπει οι Σύλλογοι μας - Μέλη, τουλάχιστον, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση της στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας..


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΣΠΑ)

Ταχ. Δ/νση : Τ.Θ. 2481 - ΟΑΣΗ Πόρτο Ράφτη 190 03
ΦΑΧ 2299076103
e-mail : portoraftiospa@gmail.com
τηλ. 2299085750
ιστοσελίδα (site) : portoraftiOSPA.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ, ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΒΙΩΝΕΙ.

Η Ομοσπονδία ακολουθώντας την ηλεκτρονική εποχή της διαδικτυακής επικοινωνίας καλεί τους συμπολίτες μας να καταθέσουν την άποψη, την κριτική, την καταγγελία, την διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα του τόπου μας και της καθημερινότητας μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση :

  portoraftiOSPA.blogspot.com   (κατάθεση σχολίων)

 ή  portoraftiospa@gmail.com ( κατάθεση απόψεων και κριτικής).

Οι καταθέσεις μπορεί να είναι επώνυμες η και ανώνυμες.

Οι καταγραφές και στις δύο αυτές διευθύνσεις θα λαμβάνονται υπ' όψη στις συζητήσεις και αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ, ενώ οι επώνυμες καταγραφές μπορεί και να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.   

Το Δ.Σ.



Η ιστοσελίδα της ΟΣΠΑ θα δέχεται και θα προβάλει κάθε ανακοίνωση Συλλόγου-Μέλους μας.
Η ιστοσελίδα της ΟΣΠΑ είναι άμεσα συνδεμένη με την ιστοσελίδα  www.portoraftinews.gr και θα συνεχίσει την ανάρτηση των σημαντικών ανακοινώσεων της στην ιστοσελίδα αυτή που μας φιλοξενούσε τόσα χρόνια και ελπίζω να το κάνει για πολλά ακόμη.
Τέλος συζητήθηκε η αίτηση ακυρώσεως του από 2-9-2009 Π.Δ. εγκρίσεως Πολεοδομικής μελέτης επεκτάσεως και αναθεωρήσεως ρυμοτομικού σχεδίου Π. Ράφτη κατά το μέρος που αφορά τα Ο.Τ. 69 και 264. Αποφασίστηκε η παρουσία μας στο πολεοδομικό γραφείο Μαρκοπούλου και στο Συμβούλιο Επικρατείας στις ημερομηνίες που έχουν καθοριστεί και αναφέρθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ.

Το Δ.Σ.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πρόσκληση Αρχών στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΣΠΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΣΠΑ)

Ταχ. Δ/νση : Τ.Θ. 2481 - ΟΑΣΗ Πόρτο Ράφτη 190 03
ΦΑΧ 2299076103
e-mail : portoraftiospa@gmail.com
τηλ. 2299085750
ιστοσελίδα (site) : portoraftiOSPA.blogspot.com

αρ. πρωτ.   1                                                 Πόρτο Ράφτη      Ιανουαρίου 2011


Θέμα : Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Προς τους κατωτέρω αναφερόμενους Αποδέκτες


Θα θεωρήσουμε μεγάλη μας τιμή να παρευρεθείτε στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 11 π.μ. στο Ξενοδοχείο "Κυανή Ακτή" στο Πόρτο Ράφτη.
Το πρόγραμμα προβλέπει : ιερατικό αγιασμό, υποδοχή και ανακοίνωση των προσκαλεσμένων μας από τον έφορο και μέλος του Δ.Σ. κ. Σκανδάλη Δημήτριο, προσφώνηση και χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κοπή της πίτας και χαιρετισμός από τον Δήμαρχο και όλους τους προσκαλεσμένους μας.

Για το Δ.Σ.
                                     
Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γραμματέας

                                  

Κατσούρας Γεώργιος                                                 Τριανταφύλλου Ειρήνη



Αποδέκτες κ.κ. : Δήμαρχος Δήμου Μαρκόπουλου
                           Βουλευτές Αττικής
                           Τους επί κεφαλή των συνδυασμών των δημοτικών εκλογών που   
                           συγκροτούν την αντιπολίτευση του Δήμου.
                           Λιμενάρχη
                           Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου
                           Διοικητή Αστυνομικού Σταθμού Πόρτο Ράφτη
                           Διευθυντές Σχολείων Πόρτο Ράφτη



Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση-Προσκληση της ΟΣΠΑ προς τους πολίτες

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΟΣΠΑ)

Ταχ. Δ/νση : Τ.Θ. 2481 - ΟΑΣΗ Πόρτο Ράφτη 190 03
ΦΑΧ 2299076103
e-mail : portoraftiospa@gmail.com
τηλ. 2299085750
ιστοσελίδα (site) : portoraftiOSPA.blogspot.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΟΧΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ, ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΒΙΩΝΕΙ.

Η Ομοσπονδία ακολουθώντας την ηλεκτρονική εποχή της διαδικτυακής επικοινωνίας καλεί τους συμπολίτες μας να καταθέσουν την άποψη, την κριτική, την καταγγελία, την διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα του τόπου μας και της καθημερινότητας μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση :

  portoraftiOSPA.blogspot.com   (κατάθεση σχολίων)

 ή  portoraftiospa@gmail.com ( κατάθεση απόψεων και κριτικής).

Οι καταθέσεις μπορεί να είναι επώνυμες η και ανώνυμες.

Οι καταγραφές και στις δύο αυτές διευθύνσεις θα λαμβάνονται υπ' όψη στις συζητήσεις και αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ, ενώ οι επώνυμες καταγραφές μπορεί και να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.   

Το Δ.Σ.

Χαιρετισμός Προέδρου της ΟΣΠΑ κ. Κατσούρα Γιώργου στην κοπή της πίτας του Συλλόγου "Αγ. Παρασκευής"

Ο Πρόεδρος της ΟΣΠΑ ευχήθηκε σε όλους τους παρερισκομένους υγεία, ευτυχία και να πραγματοποιηθούν οι στόχοι τους μέσα στο νέο έτος 2011.
Επεσήμανε και υπενθύμησε ότι η ΟΣΠΑ εκφράζει την συλλογικότητα, την ενότητα και την αληλλεγγύη μεταξύ των κατοίκων διαφόρων περιοχών του Πόρτο Ράφτη, διαμορφώνει απόψεις και ενεργεί για να προβάλει και να επιλύει μέσω των αρμοδίων κάθε φορά αρχών, διάφορα προβλήματα, μικρά ή μεγαλα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και δυσκολεύουν την καθημερινότητα του.
Πληροφόρησε ότι η ΟΣΠΑ θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, όπως έχει ανακοινώσει την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 11 π.μ. στο Ξενοδοχείο "Κυανή Ακτή". Προσκεκλημένοι είναι οι παρευρεσκόμενοι, αλλά και όλοι οι κάτοικοι, εφ' όσον ενεργοποιηθούν οι σύλλογοι να τους ενημερώσουν.
Επίσης τονίστηκε η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για την συνεχή και αμοιβαία επικοινωνία και πληροφόρηση της ΟΣΠΑ από τους κατοίκους ή γενικότερα τους πολίτες, αλλά και το αντίστροφο. Ανακοίνωσε την λειτουργία ιστοσελίδας της ΟΣΠΑ όπου μπορεί ο κάθε πολίτης να διατυπώσει ελεύθερα και άπλα το σχόλιο του ή να δημοσιέυσει την άποψη του.
Για ενημέρωση σας μοιράστηκε η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Τέλος απευθύνθηκε στον κ. Δήμαρχο και του επισήμανε ότι μετά όσα ανέφερε θα πρέπει να του ευχηθούμε πρόσθετο κουράγιο για να φέρει εις πέρας το έργο του.

Αιτούμενα στοιχεία Συλλόγων από Δήμο

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΣΠΑ
InboxX

 Reply |ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ to me
show details Jan 3 (7 days ago)


Αγαπητοί Κύριοι,

με σκοπό την άμεση και ορθή επικοινωνία του Γραφείου μας με τους Συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας,
παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε ηλεκτρονικά τα πλήρη επικαιροποιημένα στοιχεία τους:

-       Όνομα Συλλόγου
-       τηλέφωνο – φαξ – email – ιστοσελίδα
-       ταχυδρομική δ/νση Συλλόγου
-       μέλη Δ. Σ.


Σας ευχόμαστε ένα Χαρούμενο & Υγιές 2011


Με εκτίμηση,

Δήμος Μπάτρης
Γραφείο Τύπου Δήμου Μαρκοπούλου
τ. 22990 20104

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ευχές για ανάληψη καθηκόντων του Δημάρχου κ. Μεθενίτη


                                                                  Πόρτο Ράφτη  7 Ιανουαρίου 2011

Προς τον Δήμαρχο κ. Μεθενίτη Σωτήρη


Με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων σας ευχόμεθα επιτυχία στο έργο σας προς όφελος των πολιτών του Δήμου Μαρκοπούλου. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη διερμηνεύοντας τα αισθήματα των κατοίκων ελπίζει σε καλλίτερες ημέρες για την καθημερινότητα  και την ζωή τους στο Πόρτο Ράφτη και ευελπιστεί  σε μια εποικοδομητική συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κατσούρας Γεώργιος

Ευχές για την ανάληψη καθηκόντων από τους κ.κ. Συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Η Ομοσπονδία εύχεται εποικοδομητικό έργο σε όλους τους συμβούλους, σωστές αποφάσεις ωφέλιμες για τους πολίτες και συνεχή επαφή με τους κατοίκους του Δήμου ωστε να έχουν άμεση αντίληψη των προβλημάτων που βιώνουν και να προωθούν λύσεις.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κατσούρας Γιώργος

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Προσκληση συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στη τακτική συνεδρίαση του μηνός Ιανουαρίου 2011 , την Κυριακή 9η Ιανουαρίου και ώρα 9.30 π.μ. (εκτάκτως ) στην ΟΑΣΗ με θέματα
α) Επικαιρότητα (κοπή πίτας, νέα Δημοτική Αρχή) και
β) Επικοινωνιακά