Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Συνεδρίαση Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Νοέμβριος 2011

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. της ΟΣΠΑ

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στην με αριθμό 12 συνεδρίαση, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 10.30 π.μ. στο καφέ ΟΑΣΙΣ Λεωφόρος Βενιζέλου Πόρτο Ράφτη. Η συνεδρίαση είναι όπως πάντοτε ανοικτή στους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
 
α) Επικαιρότητα ( Αποτίμηση και κρίση της Γ.Σ., απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την αποχέτευση, άλλα θέματα )
β) Επικοινωνιακά 

Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γραμματέας

Κατσούρας Γιώργος                                               Τριανταφύλλου Ειρήνη

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πρακτικά Γ.Σ. ΟΣΠΑ 2011 από τον Πρόεδρο της Γ.Σ. κ.Ματσιώτα και την Γραμματέα κ. Σαντ-Γερονικολού

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
 2/10/ 2011


Σήμερα Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11.00 π.μ. στην Καφετέρια «ΟΑΣΗ», Ελ. Βενιζέλου Πόρτο-Ράφτη πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΟΣΠΑ.
Παρέστησαν 41 μέλη της ΟΣΠΑ, αρκετοί συμπολίτες μας και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων προσκεκλημένοι της Ομοσπονδίας οι οποίοι και απηύθυναν στην αρχή της Συνεδρίασης χαιρετισμό.  Επίσης, με τη συμμετοχή του μας τίμησε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ.
Στην έναρξη της Συνέλευσης συγκεκριμένα, ο κ. ΑΔΑΜΟΣ – Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» - αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κοινωνικής δράσης μέσω ενδυνάμωσης των δεσμών του κοινωνικού ιστού, της συνεργατικότητας και της αλληλεγγύης και επιβεβαίωσε την πρόθεση της παράταξής του για στήριξη των δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών της Ομοσπονδίας.
Στη συνέχεια, ο κ. ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ – Δημ. Σύμβουλος εκπρόσωπος της Δημ. Παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – αναφερόμενος στην αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων του Πόρτο-Ράφτη με δράσεις σε στενό τοπικό επίπεδο (όπως εκείνα της σχολικής στέγης και αποχετευτικού), διαβεβαίωσε τα μέλη για την πρόθεση της παράταξής του να στηρίξει τις διεκδικήσεις της ΟΣΠΑ σε όλα τα αρμόδια όργανα.  Έκανε, τέλος, αναφορά στην άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου Μαρκοπούλου και την εκκρεμότητα των ανείσπρακτων οφειλών.
Ακολούθησε η ομιλία του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΣΠΑ κ. ΚΑΤΣΟΥΡΑ στα πλαίσια του Διοικητικού Απολογισμού που αποτελούσε και ένα από τα ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: Κατά τον Πρόεδρο, με τη διαρκή παρουσία των εκπροσώπων της ΟΣΠΑ στα Δημοτικά Συμβούλια, την καταγραφή των συνεδριάσεων και την διατήρηση σχετικού αρχείου μέσα στα πλαίσια της ανάγκης συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών για τις εξελίξεις τόσο των μακρόπνοων όσο και των τρέχοντων θεμάτων, κατέληξε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ στο συμπέρασμα, αξιολογώντας τις περιστάσεις και τα ζητήματα, ότι ανάμεσα στα προβλήματα που σχολάζουν και δεν έτυχαν ακόμη ουσιαστικής διευθέτησης, το αποχετευτικό αναδεικνύεται κυρίαρχο.  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ στη συνέχεια τόνισε το έλλειμμα της συγκοινωνιακής σύνδεσης του Πόρτο-Ράφτη με το Μαρκόπουλο και τα μεγάλα οδικά δίκτυα και συνέχισε κάνοντας αναφορά στα θέματα της σχολικής στέγης και της διαχείρισης των απορριμμάτων για να καταλήξει υπενθυμίζοντας πως όλες οι επισημάνσεις της ΟΣΠΑ έχουν σκοπό να προβάλουν τα μείζονα προβλήματα της περιοχής και να επιτύχουν την εξασφάλιση της αρωγής του Δήμου για την γρήγορη επίλυσή τους.
Ακολούθησαν οι σύντομες ομιλίες – χαιρετισμοί των κ.κ.:

0  ΠΟΛΙΤΗ (επικεφαλής Δημοτ. Συνδυασμού «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ») ο οποίος επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα των προβλημάτων που προαναφέρθηκαν από τους προηγούμενους ομιλητές και την ανάγκη επανασχεδιασμού του συστήματος αποκομιδής των  απορριμμάτων.  Σχετικά με την αποχέτευση, εξέφρασε την άποψη, ότι είναι ώριμες πλέον οι συνθήκες για οριστική διευθέτηση του θέματος και προέβαλε ως μοναδική λύση τη σύνδεση με τον αγωγό Παιανίας τονίζοντας την αναγκαιότητα της αλλαγής στάσης απέναντι στο ζήτημα της επίτευξης μια κοινής απόφασης.

0  ΔΡΙΤΣΑ (Δημ. Σύμβουλος και Εκπρόσωπος στη σημερινή Συνέλευση του Δήμου Μαρκοπούλου) ο οποίος ανεγνώρισε ως προτεραιότητα το Αποχετευτικό και συμπλήρωσε πως η στιγμή αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία να επωφεληθεί ο Δήμος από το ΕΣΠΑ για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την πραγματοποίηση του έργου.  Δεν τοποθετήθηκε σχετικά με το ΚΕΛ ΠΑΙΑΝΙΑΣ αλλά συμφώνησε με τον κ. Πολίτη σχετικά με την πιεστική ανάγκη επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών.  Πρόσθεσε πως η σημερινή Δημοτική Αρχή παρέλαβε μια συγκοινωνία που χρήζει επανασχεδιασμού υπογραμμίζοντας όμως πως ο ΟΑΣΑ θα δώσει την οριστική λύση.  Ολοκληρώνοντας το λόγο του, επεσήμανε ότι για το θέμα της σχολικής στέγης (σχολικό συγκρότημα  περιοχής ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ και Β΄ΛΥΚΕΙΟ Πόρτο-Ράφτη) ο Δήμος βρίσκεται ακόμη στο στάδιο διαβουλεύσεων και άσκησης πιέσεων προς τους εμπλεκόμενους φορείς.

Κατόπιν, συμφώνως στα ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, έγινε ανάγνωση του ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ περιόδου 10/2010 – 10/2011 ο οποίος και ΟΜΟΦΩΝΑ ενεκρίθη.

Ακολούθησαν ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ των κ.κ. ΣΚΛΗΚΑ, ΔΡΙΤΣΑ, ΚΩΤΟΥΛΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΝΙΚΟΛΑΚΗ, ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, ΣΚΟΡΔΑΡΑ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ και ΑΔΑΜΟΥ.
Πιο συγκεκριμένα:
  Κατόπιν σχολίου του κ. ΣΚΛΗΚΑ σχετικά με την τοπική λεωφοριακή διασύνδεση Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη
  ο κ. ΔΡΙΤΣΑΣ αναγνώρισε την ελλιπή ενημέρωση του κοινού εκ μέρους των δημοτικών υπηρεσιών για τη λειτουργία τοπικής εσωτερικής συγκοινωνίας και υποσχέθηκε την εξέταση επαναλειτουργίας του μηχανισμού.
  Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. ΚΩΤΟΥΛΑΣ ο οποίος ανέγνωσε κείμενο με εκτενείς αναφορές στο θέμα του ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ, τις σχετικές εξελίξεις και δημοσιεύματα καθώς και σχολιασμό των ανακοινώσεων του Δήμου για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως όντως τίθεται θέμα:
1.            Ανάγκης αναθεώρησης των περιβαλλοντικών μελετών για την εφαρμογή του αποχετευτικού όπως διεφάνη από τη σχετική ενημέρωση του κ. ΓΡΙΒΑ που έγινε με πρωτοβουλία της ΟΣΠΑ το 2009 καθώς υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης του περιβάλλοντος
2.            Εξυπηρέτησης του ολοένα αυξανόμενου όγκου επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής
3.            Μεγάλης καθυστέρησης στην υλοποίηση του αποχετευτικού έργου με ορατό πλέον τον κίνδυνο επιβολής προστίμων που κατ’ ουσίαν θα βαρύνουν τους δημότες στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Αναφέρθηκε, κλείνοντας την ομιλία του, στις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού και αγροτουρισμού στην περιοχή και την ανάγκη να δοθεί νέα πνοή στις τοπικές αγροτικές καλλιέργειες.

  Οι κ.κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ απηύθυναν ερώτημα σχετικά με τις αλλαγές χρήσης γης και τις υγειονομικές συνθήκες στο χώρο που σχεδιάζεται η εγκατάσταση των σχολείων στην ευρύτερη περιοχή του ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ.
  Ο κ. ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ έθεσε θέμα μελλοντικής διαχείρισης των στερεών υπολειμμάτων του βιολογικού και αντιπρότεινε οικιακούς βιολογικούς καθαρισμούς ως εναλλακτική λύση.
  Η κ. ΣΚΟΡΔΑΡΑ προέβαλε την λειτουργία του ΚΕΛ ΜΕΡΕΝΤΑΣ ως μια λύση θετικής προοπτικής καθώς παρατήρησε πως ο αριθμός του πληθυσμού παρουσιάζει, λόγω της οικονομικής κρίσης, πτωτική τάση τον τελευταίο χρόνο.
  Ο κ. ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ υποστήριξε τις θέσεις του κ. Κωτούλα σχετικά με το αποχετευτικό, απηύθυνε ερώτημα στο ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ αν έγιναν ουσιαστικές ενέργειες σχετικά με τα υπό συζήτηση θέματα όπως εκείνα της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και της ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Χ. (Κοινοχρήστων Χώρων) στο Πόρτο-Ράφτη (3η Γειτονιά) και έκανε έκκληση για περισσότερη μαχητικότητα και εντονότερες διεκδικήσεις.
  Ο κ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ πρότεινε να αναγορευτεί ο κ. ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΣΠΑ σε αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς του στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και στην υποστήριξη των διεκδικήσεων και αγώνων των κατοίκων του Πόρτο-Ράφτη.
  Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ πρότεινε για το θέμα των σχολείων, χρήσεων γης και υγειονομικών διατάξεων, διεξαγωγή μελέτης και αναγνώρισε ως μόνη ουσιαστική δράση της ΟΣΠΑ το τελευταίο έτος τις αποφάσεις της για το ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ θεωρώντας πως για τα άλλα μείζονα προβλήματα όπως εκείνα του γηπέδου Πόρτο-Ράφτη, της παράκτιας ζώνης και της απώλειας των κοινοχρήστων χώρων δεν έγινε ούτε μελέτη ούτε εισήγηση παρ΄ότι ετέθησαν στην Ομοσπονδία το προηγούμενο διάστημα.
  Ο κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ (Σύμβουλος Περιφέρειας), λαμβάνοντας το λόγο, επανέλαβε τη γενικότερη απαίτηση για ομοψυχία και ενίσχυση των διεκδικήσεων, αναφέρθηκε στην υπόσχεση του Δημάρχου για Διοργάνωση μιας ΗΜΕΡΙΔΑΣ σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής και απευθυνόμενος στους παριστάμενους εκπροσώπους του Δημ. Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι η επικείμενη αναβολή της συζήτησης του αποχετευτικού στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ θα δώσει τον αναγκαίο χρόνο στο Δήμο για τις απαιτούμενες ζυμώσεις ώστε το ζήτημα να έχει επιτυχή κατάληξη αλλά και τόνισε παράλληλα την ανάγκη εκπόνισης σχεδίου εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου Πόρτο-Ράφτη.
  Με αφορμή τις επισημάνσεις του κ. Δημόπουλου, ο  κ. ΔΡΙΤΣΑΣ (εκπρόσωπος του Δήμου) πήρε εκ νέου το λόγο επισημαίνοντας την αλλαγή θεώρησης του θέματος στους κόλπους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  Ομοίως ο κ. ΑΔΑΜΟΣ ζήτησε εκ νέου το λόγο τονίζοντας ότι το ΚΕΛ Μερέντας θα είναι απόλυτα ανεπαρκές για το μέγεθος του πληθυσμού και ότι θα πρέπει να αλλάξει η γενικότερη στάση απέναντι στο έργο με τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ  εντός του Δήμου Μαρκοπούλου επιφορτιζόμενου με το σχεδιασμό του καθώς και την εκπόνηση σχεδίου εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου Πόρτο-Ράφτη.

Κλείνοντας την ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ είπε πως κριτήριο της ΟΣΠΑ είναι η πληροφόρηση που δίνει τα εργαλεία για ουσιαστικές διεκδικήσεις.  Όσο για το θέμα της αποχέτευσης, εξέφρασε την πεποίθηση πως έχει γίνει σωστή προετοιμασία και είναι πλέον πρόσφορο το έδαφος για μια ουσιαστική προώθηση και οριστική επίλυσή του.
Ψηφίστηκε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ και λύθηκε η Συνεδρίαση.


 ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Συνέλευσης                         ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΤΣΙΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                        ΣΑΝΤ-ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Γενική Συνέλευση της ΟΣΠΑ έτους 2011


 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΣΠΑ
ΕΤΟΥΣ 2011


Την 2α Οκτωβρίου 2011 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ. στο κέντρο ΟΑΣΗ πραγματοποιήθηκε η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία εξελέγη Πρόεδρος της Γ.Σ. ο κ. Ματσιώτας Γιώργος ( Πρόεδρος του Συλλόγου Πανοράματος ) με Γραμματέα την κ. Σταυρούλα Γερονικολού.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήσαν :

Διοικητικός απολογισμός του Δ.Σ.
Οικονομικός απολογισμός του διαχειριστικού έτους
Έκθεση της εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση
Οποιοδήποτε θέμα υποβληθεί από το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ ή και από οποιονδήποτε μέλος της Γ.Σ.

Για πρώτη σχεδόν φορά από της ιδρύσεως της ΟΣΠΑ, παραβρέθηκαν και τίμησαν  την Γ.Σ. μας, προσκαλεσμένοι, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Μαρκοπούλου ( με φάξ δήλωσε την αδυναμία του να παρευρεθεί ο ίδιος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του) κ. Δρίτσας Χρήστος, ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής κ. Δημόπουλος Γιάννης, ο επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανθρώπινη πόλη" κ. Πολίτης Γιάννης, ο επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη ελπίδας" κ. Αδάμος Γεώργιος, ο επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή συσπείρωση" κ. Συλλελόγλου Ανδρέας.

Οι προσκαλεσμένοι μας στη Γ.Σ. απεύθυναν τον λόγο στα μέλη μας, στο Πρόεδρο και στο Δ.Σ. και ευχήθηκαν επιτυχία  στις εργασίες της Γ.Σ. και στο έργο της ΟΣΠΑ έπ' ωφελεία των κατοίκων του Πόρτο Ράφτη.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κατσούρας Γιώργος αναφέρθηκε στον Διοικητικό απολογισμό του Δ.Σ. για το διάστημα από την προηγούμενη Γ.Σ. της ΟΣΠΑ ( 12 Σεπτεμβρίου 2010 ).
Στην ομιλία του επεσήμανε δυο γεγονότα που διαμόρφωσαν και την συνολική στάση της Ομοσπονδίας για το χρονικό αυτό διάστημα..
Το πρώτο ήταν το δυσμενές και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον της χώρας που άρχισε να επηρεάζει τη συμπεριφορά των πολιτών. Η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές εκλογές προσέδωσε μία ελπίδα για την επίλυση τουλάχιστον των τοπικών προβλημάτων. Το εκλογικό αποτέλεσμα που ανέδειξε Δήμαρχο Μαρκοπούλου τον κ. Μεθενίτη και παρουσίασε στους πολίτες την τραγική  οικονομική κατάσταση του Δήμου με το χρέος των 18 εκατ. ευρώ, την λειτουργική και διαχειριστική εξαθλίωση του Δήμου και την λειτουργία πλέον του Δήμου υπό οικονομική επιτήρηση, άφηναν πολύ λίγα περιθώρια για να γίνουν έργα που θα ανακούφιζαν την καθημερινότητα του πολίτη.
Κατανοώντας το πρόβλημα  η ΟΣΠΑ, προσπάθησε με συζητήσεις στο Δ.Σ. και έγγραφες παρεμβάσεις, τόσο στο Δήμο, όσο και στο Λιμενικό ταμείο και το Λιμεναρχείο να πληροφορηθεί αρμοδίως για θέματα κοινοχρήστων χώρων και καθαρισμού του όρμου ( λιμένας) του Αγ. Νικολάου.
Για την αμεσότερη και έγκυρη ενημέρωση μου , παρακολούθησα και ηχογράφησα τις ενημερωτικές συζητήσεις προ της ημερησίας διάταξης, στις περισσότερες από τις 23 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  παρακολουθούν και αρκετά  μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ .
Η ενημέρωση αυτή επιτρέπει οι συνεδριάσεις της ΟΣΠΑ κάθε πρώτη Κυριακή του μηνός να ασχολούνται με επίκαιρα  και ουσιαστικά θέματα και να λαμβάνονται αποφάσεις όπου χρειάζονται.
Όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. και ενέργειες της ΟΣΠΑ είναι στην διάθεση όχι μόνο των μελών μας , αλλά  και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη. Υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας : portoraftiospa.blogspot.com
Ως εκ τούτου, θα επικεντρωθώ και θα συνοψίσω σε 3-4 θέματα, τα προβλήματα που ασχολείται και προβάλει εδώ και αρκετά τώρα χρόνια η ΟΣΠΑ.
Θα περιμένουμε από την δημοτική Αρχή, αλλά  και από τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου Μαρκοπούλου, να ενημερώσουν τους πολίτες του Δήμου, με σχετικές ανακοινώσεις με κάθε πρόσφορο μέσον, για τις ενέργειες και τις προοπτικές που διαφαίνονται για την επίλυση τους.

Πρώτο και κυρίαρχο είναι το θέμα της αποχέτευσης.
Στο θέμα αυτό είχαν δώσει προτεραιότητα, προεκλογικά , όλες οι παρατάξεις. Είναι νομίζουμε καιρός να πληροφορηθούν οι πολίτες για την προοπτική και την εξέλιξη του έργου. Θα πρέπει η δημοτική Αρχή, αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις να πληροφορήσουν τους κατοίκους του Δήμου και ιδιαίτερα αυτούς του Πόρτο Ράφτη.
Είναι γνωστό, ότι εάν προχωρήσει το έργο της αποχέτευσης με την υπάρχουσα μελέτη θα αποχετεύει σχεδόν στο σύνολο, το Μαρκόπουλο , τα Καλύβια, ο Κουβαράς και η παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη. Βέβαια με ένα Κέντρο Επεξεργασίας λυμάτων ( ΚΕΛ ) στην θέση Μερέντα ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το υπόλοιπο Πόρτο Ράφτη για να αποκτήσει αποχέτευση δεν υπάρχει σε καμιά μελέτη και ο κίνδυνος μόλυνσης της θάλασσας είναι προ των πυλών. Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα πρέπει να μεριμνήσει για να εντάξει ολόκληρο του Πόρτο Ράφτη σε μελέτη αποχέτευσης. Δεν μπορεί ο μισός πληθυσμός του Δήμου Μαρκοπούλου να μείνει χωρίς προοπτική να αποκτήσει αποχέτευση.
Όμως εισήγηση και ανάλυση για το θέμα της αποχέτευση θα μας κάνει το μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ και βαθύς γνώστης του προβλήματος της αποχέτευσης στη περιοχή του Μαρκοπούλου, τόσο ιστορικά, όσο και επιστημονικά  κ. Κωτούλας Χρήστος .
Το επόμενο ασφαλώς θέμα είναι η σχολική στέγη.
Οι σχολικές αίθουσες, οι σχολικές μονάδες δεν μπορούν να καλύψουν την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού. Θα πρέπει οι κάτοικοι να γνωρίζουν τι προοπτικές υπάρχουν για να αντιμετωπισθεί το μεγάλο αυτό πρόβλημα.
Το τρίτο θέμα είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Δήμου Μαρκοπούλου και η δημοτική συγκοινωνία.
Ο Δήμος ασφαλώς βλέπει, όπως και όλοι οι κάτοικοι το βιώνουν καθημερινά και σε μεγαλύτερο βαθμό στη περιοχή του Πόρτο Ράφτη, ότι η οδική επικοινωνία τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά στο Δήμο Μαρκοπούλου καθίσταται ολοένα και περισσότερο προβληματική.
Η οδική σύνδεσης του Μαρκόπουλου με το Πόρτο Ράφτη στηρίζεται κυρίως προς το παρόν σε ένα μοναδικό οδικό άξονα, τη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη. Θα πρέπει η Λεωφόρος Μαρκοπούλου να επανασχεδιασθεί και να αναβαθμισθεί. Επίσης θα πρέπει να αναζητηθεί μια νέα οδική έξοδος του Πόρτο Ράφτη και κατά επέκταση και του Μαρκόπουλου προς την Αττική Οδό ( ανισόπεδος κόμβος πριν το ΙΚΕΑ ) μέσω της Αγ. Τριάδας, Βραυρώνας, Βαραμπά.
Αλλά πρόβλημα αρχίζει να διαφαίνεται και στην εσωτερική οδική επικοινωνία του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη.
Είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσεις με αυτοκίνητο από το Αυλάκι στον Αγ. Σπυρίδωνα και το αντίστροφο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το τραγικό όμως είναι εάν θελήσεις να επικοινωνήσεις χωρίς αυτοκίνητο. Είναι αδύνατον, εκτός και εάν είσαι μαραθωνοδρόμος. Δεν υπάρχει ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ. Αυτή που υπάρχει με τη διαχείριση από το ΚΤΕΛ δεν εξυπηρετεί, δεν είναι δωρεάν? και λείπει η επαρκής ενημέρωση των κατοίκων.
Το κριτήριο ύπαρξης δημοτικής συγκοινωνίας δεν είναι πόσοι κάτοικοι κάνουν χρήση, αλλά εάν ο Δήμος πιστεύει στην κοινωνική αποστολή του.
Το επόμενο σημαντικό θέμα είναι η διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Μαρκοπούλου.
Ο Δήμος οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες για το σχεδιασμό του σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, που θα τα στέλνει? με ποίους άλλους Δήμους σκέπτεται να συνεργασθεί ? πως τα διαχειρίζεται σήμερα ? εάν και πόσο κοστίζει η διαχείριση τους στις σημερινές συνθήκες ?

Μετά την ομιλία του Προέδρου, ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός και η έκθεση της εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση.
Ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις μελών της Ομοσπονδίας για τις μέχρι εκείνη την στιγμή τοποθετήσεις.

Στη συνέχεια τον λόγο το πήρε ο κ. Κωτούλας Χρήστος και ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα της αποχέτευσης, καταλήγοντας στην επισήμανση ότι το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στην Μερέντα  θα πρέπει να αποκτήσει αποδέκτη για να μπορεί να λειτουργήσει και αποδέκτη τον εφοδιάζει, μόνο, το έργο της αποχέτευσης Κορωπίου-Παιανίας. Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα πρέπει να λειτουργήσει ομόφωνα προς την κατεύθυνση το ΚΕΛ Μερέντας να αποκτήσει αποδέκτη.
O περιφερειακός Σύμβουλός κ. Δημόπουλος Γιάννης επεσήμανε για το θέμα της αποχέτευσης, την στενότητα του  υπολειπόμενου χρόνου για την χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ και την ανάγκη όσο το δυνατόν επείγουσας  απόφασης από το Δήμο για την αδειοδότηση του ΚΕΛ Μερέντας.

Μετά την τοποθέτηση μελών επί του διοικητικού απολογισμού του Δ.Σ. έγινε αποδεκτός ομόφωνα  και λύθηκε η συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της ΟΣΠΑ.

Τα πρακτικά της Γ.Σ. θα δημοσιευθούν ευθύς ως αναγραφούν στο βιβλίο των Γενικών Συνελεύσεων της Ομοσπονδίας από την Γραμματέα της Γ.Σ. κ. Σαντ-Γερονικολού και υπογραφούν από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της ΟΣΠΑ κ. Ματσιώτα Γιώργο.

Δημοσίευση Γενικής Συνέλευσης της ΟΣΠΑ του έτους 2010

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΣΠΑ
ΕΤΟΥΣ 2010


Την 12 Σεπτεμβρίου 2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 11π.μ. στο κέντρο "ΟΑΣΗ" έλαβε χώρα η τακτική Γενική Συνέλευση της ΟΣΠΑ. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία εξελέγη Πρόεδρος της Γ. Συνέλευσης ο κ. Ματσιώτας Γιώργος   με γραμματέα                              
                         .
Επειδή είχαν κατατεθεί δύο υποψηφιότητες για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ, του κ. Σίμου Δημητριάδη από το Σύλλογο Περατής και της κ. Μεστούση Μιμής από τον Σύλλογο Μπαθίστα σύμφωνα με το καταστατικό μας έγιναν εκλογές μεταξύ των μελών της Γ.Σ. για την εκλογή τους και την συμμετοχή τους στο διευρυμένο Δ.Σ. της ΟΣΠΑ.

Επίσης είχαν κατατεθεί οι ακόλουθες υποψηφιότητες για την εξελεγκτική επιτροπή :
Δορλής Σπύρος - Σύλλογος Κορώνης
Κυριαλάνης Ελευθέριος - Σύλλογος Πανόραμα
Γούμενος Παναγιώτης - Σύλλογος Πούσι Γιάννη-Πούσι Γκίνη
Ζουμπουλάκη Γεωργία - Σύλλογος Περατής
Μωραίτης Δημήτρης - Σύλλογος Προφήτης Ηλίας
Φουσκάκη Βαρβάρα - Σύλλογος Αυλάκι-Πρασσιαί.

Τέλος, είχαν υποβληθεί σχετικά έγγραφα από τους Συλλόγους-Μέλη μας που μας κοινοποιούσαν τους εκπροσώπους τους στο Δ.Σ. της ΟΣΠΑ και τα οποία είναι τα ακόλουθα:
Δρακούλης Ιωάννης  - Σύλλογος Πούσι Γιάννη
Κωτούλας Χρήστος - Σύλλογος Πανόραμα
Νικολάκης Νίκος - Σύλλογος Λιγόρι
Κατσούρας Γιώργος - Σύλλογος Κορώνης
Σκλαβουνάκης Ευάγγελος - Σύλλογος Αγ.Παρασκευής
Στρατουδάκης Ιωάννης - Σύλλογος Περατής
Σκανδάλης Δημήτριος - Σύλλογος Μπαθίστα
Παπανδρεοπούλου Καίτη - Σύλλογος Πρασσιές


Επίσης εξελέγη εφορευτική επιτροπή για την διεξαγωγή των εκλογών, αποτελούμενη από τους κ.κ.

Μετά το πέρας της Γ.Σ. κατατέθηκε από τον Πρόεδρο της Γ.Σ., σχετικό πρακτικό το οποίο συμπληρώνει το παρόν πρακτικό.
Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας η εφορευτική επιτροπή κατέθεσε πρακτικό με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τα οποία είναι τα ακόλουθα :
Για το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΠΑ εκλέγονται

Δημητριάδης Σίμος
Μεστούση Μιμή

Για την εξελεγκτική επιτροπή
Τακτικά
1. Κυριαλάνης Ελευθέριος
2. Γούμενος Παναγιώτης
3. Μωραίτης Δημήτρης

Αναπληρωματικά 
1. Φουσκάκη Βαρβάρα
2. Ζουμπουλάκη Γεωργία

Κλείνοντας το παρόν πρακτικό, σημειώνεται ότι το έγγραφο  του Συλλόγου "Προφήτη Ηλία" με το εκπρόσωπο του στο Δ.Σ. δεν έγινε δεκτό από την Γ. Συνέλευση της ΟΣΠΑ για τυπικούς λόγους και ως εκ τούτου η Γ.Σ. αποφάσισε να δεχθεί νέο έγγραφο από το Σύλλογο εντός της εβδομάδας μετά την12/9/2010, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της ΟΣΠΑ.

Το παρόν υπογράφεται από τα μέλη του νέου διευρυμένου Δ.Σ

Δημητριάδης Σίμος - Δρακούλης Ιωάννης - Κατσούρας Γιώργος
.
 Κωτούλας Χρήστος - Μεστούση Μιμή - Νικολάκης Νίκος

Σκλαβουνάκης Ευάγγελος - Στρατουδάκης Ιωάννης - Σκανδάλης Δημήτριος


 Ο Σύλλογος Προφήτης Ηλίας - Μπαθίστα  έστειλε έγγραφο με το οποίο όριζει εκπρόσωπο του για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ την κ. Τριανταφύλλου Ειρήνη .
 Κατόπιν τούτου συγκαλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 για την διαδικασία συγκρότηση τους σε σώμα.