Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πρόσκληση συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Ιούνιος 2012

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δ.Σ. της ΟΣΠΑ


Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στην με αριθμό 19 συνεδρίαση, την Κυριακή 3η Ιουνίου 2012 και  ώρα 10.30 π.μ. στο καφέ ΟΑΣΙΣ Λεωφόρος Βενιζέλου, Πόρτο Ράφτη. Η συνεδρίαση είναι όπως πάντα ανοικτή στους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :
Επικαιρότητα και επικοινωνιακά.

Ο Πρόεδρος                                                                             Η Γραμματέας

Κατσούρας Γιώργος                                                         Τριανταφύλλου Ειρήνη

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Φεβρουάριος 2012

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2012 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ θα συνεδριάσει κανονικά τον επόμενο μήνα Μάρτιο 2012. 
Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν πρακτικά συνεδρίασης για το μήνα Φεβρουάριο 2012 

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Μάϊος 2012


Πρακτικό με αριθ. 18  συνεδρίασης Δ.Σ. μηνός Μαΐου  2012

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στο κέντρο Όαση του Πόρτο Ράφτη. Στη συνεδρίαση παρέστησαν πολλοί συμπολίτες μας καθώς και  ο επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Ελπίδας" κ. Αδάμος Γεώργιος.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις ενέργειες στις οποίες προέβη κατά το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να υλοποιήσει τις αποφάσεις μας. 
Όπως γνωρίζεται για το θέμα της αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη σύμφωνα με τις αποφάσεις μας, απέστειλα έγγραφο προς τον κ. Δήμαρχο όπου αναφέρω την ανησυχία μας για την καθυστέρηση του έργου της αποχέτευσης στη παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη και αιτούμαι να κάνει ο Δήμος όποια προσπάθεια επιβάλλεται για να εξασφαλίσει προοπτική αποχέτευσης ολόκληρου του Πόρτο Ράφτη.
Επί πρόσθετα δημοσίευσαν σχετικό μου άρθρο στην ιστοσελίδα " portoraftinews" , ώστε να δημοσιοποιήσω την ενέργεια μας αυτή και παράλληλα να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα προβλήματα της αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη.  Όλα τα έγγραφα αυτά, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.
Προς πληρέστερη ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. που δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο έκανα λεπτομερή αναφορά στο έγγραφο προς τον Δήμαρχο και στο άρθρο μου στην ιστοσελίδα.
Όσον αφορά την συνάντηση της ΟΣΠΑ με αρμόδιους παράγοντες της Περιφέρειας για τα θέματα των έργων της αποχέτευσης δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί  κυρίως λόγω της προεκλογικής περιόδου. Η προσπάθεια για συνάντηση θα συνεχισθεί.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε ακολούθως σε ένα πρόβλημά του Συλλόγου της Κορώνης το οποίο δείχνει καθαρά την αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί σε επείγουσες και αναγκαίες ενέργειες που οφείλει να κάνει ο Δήμος ώστε να συντηρήσει τους αθλητικούς του χώρους, αλλά και το σπουδαιότερο να προφυλάξει τους χρήστες των χώρων αυτών, ιδιαίτερα αν πρόκειται για παιδιά, από τον κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος. Ο Δήμος δεν μπόρεσε επί ενάμιση  χρόνο να επισκευάσει το γήπεδο του Μπάσκετ που βρίσκεται στην Κορώνη διότι δεν διαθέτει ούτε σιδερά, ούτε οικοδόμο, ούτε εργάτη γενικών καθηκόντων με άλλα λόγια δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία. Και όλα αυτά με δεδομένο ότι οι κάτοικοι της Κορώνης είναι επί πλέον πρόθυμοι να αγοράσουν και να διαθέσουν στο Δήμο ότι υλικά απαιτηθούν για την συντήρηση του γηπέδου.
Αυτό δείχνει την ανεπάρκεια που εμφανίζει ο Δήμος να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του.

Τέλος ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη λειτουργία των συλλόγων που ενεργοποιούν όλο και λιγότερο τα μέλη τους και παρουσιάζουν αδυναμία συμμετοχής στα δρώμενα του τόπου μας.
Η λειτουργία πολλών συλλόγων περιορίζεται σε μια Γ.Συνέλευση  και ένα χορό ( με δημόσιες σχέσεις) το χρόνο, απουσιάζει παντελώς η ενημέρωση των μελών τους για τα τρέχοντα προβλήματα του τόπου μας.
Οι δραστηριότητες συλλόγων μας σε πολιτιστικές, κοινωνικές, τουριστικές εκδηλώσεις ασφαλώς είναι αξιοπρόσεκτες και συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή, όμως σήμερα θα πρέπει όλοι μαζί να προβληματισθούμε ξανά για το ρόλο των συλλόγων και την δυνατότητα επαρκούς ενημέρωσης και αφύπνισης των μελών τους στα δρώμενα και τα προβλήματα της περιοχής μας. Στα πρώτα μέτρα θα μπορούσε να ενταχθεί η σύνταξη ενός δελτίου τύπου από την Ομοσπονδία με όλα τα θέματα που θέτονται σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. Το δελτίο αυτό θα εγκρίνεται από την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. και θα παραδίδεται στους εκπροσώπους των συλλόγων που είναι παρόντες ή θα αποστέλλεται ( ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά) στους συλλόγους που ήσαν απόντες.

Στην συνέχεια το Δ.Σ. συζήτησε την δυνατότητα πραγματοποίησης της εκδήλωσης συνεστίασης στις αρχές Ιουλίου και από τις πληροφορίες και εκτιμήσεις  των παρισταμένων μελών, η ΟΣΠΑ κατέληξε ότι θα πρέπει να ματαιωθεί η πρόθεση αυτής της εκδήλωσης.

Τέθηκε στην συζήτηση το θέμα των λατομείων και του υπαρκτού κινδύνου για την επαναλειτουργία τους, υπό λανθάνουσα μορφή, κατά την διαδικασία αποκατάσταση των. Το θέμα θα πρέπει να παρακολουθείται στενά και οι σύλλογοι να βρίσκονται στο "παρά πόδα".

Επίσης αναφέρθηκαν διάφορες παρατηρήσεις για την λειτουργία του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.  Αποφασίστηκε να γίνουν ενέργειες για να αξιοποιηθεί η μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ για το κόλπο του Πόρτο Ράφτη που μένει ξεχασμένη και αναξιοποίητη στα αρχεία του Δήμου. Έτσι θα μπορέσει να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την τακτοποίηση των διάσπαρτων ερασιτεχνικών σκαφών που βρίσκονται σήμερα στο κόλπο του Πόρτο Ράφτη.
Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αδιαφορία κατοίκων που ζούνε στο Πόρτο Ράφτη και είναι απρόθυμοι για διαφόρους ο καθένας λόγους να ζητήσουν μεταδημότευση στο Δήμο Μαρκοπούλου.

Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κ. Αδάμο, επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Ελπίδας". Παρουσίασε τις θέσεις και την στάση της παράταξης κατά την πρόσφατη χρονική περίοδο. Αναφέρθηκε στα Λατομεία και στην εξωδικαστική συμφωνία του Δήμου με την επιχείρηση των λατομείων. Επίσης αναφέρθηκε στο δικαστικό πρόβλημα του γηπέδου  Πόρτο Ράφτη που βρίσκεται στην διαδικασία του εφετείου.. Αναφέρθηκε στην αδιαφανή λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου καθώς και στους άπορους δημότες που επιδοτούνται οικονομικά από το Δήμο, χωρίς να έχει συμφωνηθεί κάποια διαδικασία.
Μη υπάρχοντος άλλου θέματος, λύεται η συνεδρίαση του σώματος.





Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Άρθρο του Προέδρου της ΟΣΠΑ κ. Κατσούρα Γιώργου για την αποχέτευση στην ιστοσελίδα portoraftinews

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κατσούρας δημοσίευσε στην ιστοσελίδα portoraftinews (  www.portoraftinews.gr/arthra/katsouras/apoxeteysi/index.htm ) άρθρο για τα προβλήματα της αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη μετά τις τελευταίες εξελίξεις που ανακοινώθηκαν από τον Δήμο Μαρκοπούλου.