Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Νοέμβριος 2012


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΠΑ για την Κυριακή 4.11.2012 αναβάλλεται εκτάκτως στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα, για την επόμενη Κυριακή 11.11.2012,  λόγω των επικείμενων, την ίδια ημέρα (4/11/2012), εκλογών του Συλλόγου/Μέλους μας «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ».
                                                                       
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 29.10.2012
    
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΩΤΑΣ                                                ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΡΤΕΣΗΣ              

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΣΠΑ ΣΕ ΣΩΜΑ

 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΣΠΑ
 
 
Σήμερα Κυριακή  7 η Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. στην καφετέρια ΟΑΣΙΣ, Ελ. Βενιζέλου, Πόρτο Ράφτη, συγκεντρώθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΣΠΑ για να συγκροτηθούν σε σώμα.
Απουσίαζαν αιτιολογημένα οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Προφήτης Ηλίας και Πούσι Γιάννη-Πούσι Γκίνη.
Μετά την σχετική διαδικασία προέκυψε με ομοφωνία των μελών του Δ.Σ. , η συγκρότηση του σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση :

Ματσιώτας Γεώργιος     Πρόεδρος
Κοντογιαννόπουλος Κώστας Αντιπρόεδρος α.
Σκλαβουνάκης Ευάγγελος  Αντιπρόεδρος β,
Περτέσης Ευάγγελος  Γραμματέας
Σκανδάλης Δημήτρης  Ταμίας
Σιγάλας Άγγελος  Έφορος
Ζαρμακούπης Γεώργιος  Μέλος
Κατσούρας Γιώργος  Μέλος
Κωνσταντινίδης Θεόδωρος  Μέλος
Μεστούση Μαρία  Μέλος
Στρατουδάκης Ιωάννης  Μέλος
Ψαθάς Αβραάμ  Μέλος
μέλος που θα υποδειχτεί από τον Σύλλογο Προφήτης Ηλίας


 

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΣΠΑ


ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΣΠΑ

1)      Ζαρμακούπης Γεώργιος , τηλ. 6945994324     (Λιγόρι)

2)      Κατσούρας Γιώργος, τηλ. 6979933147  ( Κορώνη )

3)      Κοντογιαννόπουλος Κωνσταντίνος, τηλ. 6944822802 ( Αυλάκι-Πρασσιές )

4)      Κωνσταντινίδης Θεόδωρος, τηλ.    6944327983  ( Αγ. Παρασκευή )

5)      Ματσιώτας Γεώργιος  ( Πανόραμα )

6)      Μεστούση Μαρία, τηλ. 6974727741 ( Μπαθίστα )

7)      Περτέσης Ευάγγελος, τηλ.  6977328347    ( Πανόραμα )

8)      Σιγάλας Άγγελος, τηλ.  6945874610  ( Περατή )

9)      Σκανδάλης Δημήτρης, τηλ. 6974727741 ( Μπαθίστα )

10)   Σκλαβουνάκης Ευάγγελος, τηλ. 6946659741   ( Αγ. Παρασκευή )

11)   Στρατουδάκης Ιωάννης, τηλ. 6944473748 ( Περατή )

12)   Ψαθάς Αβραάμ, τηλ.  6946140595    ( Πούσι Γιάννη-Πούσι Γκίνη )

13)   Ο εκπρόσωπος που θα υποδειχθεί από το Σύλλογο Προφήτη Ηλία.


Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ.  να προσέλθουν την Κυριακή  7 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10.30 πμ στο καφέ ΟΑΣΙΣ για την συγκρότηση τους σε σώμα.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 2012 ΚΑΙ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΣΠΑ 2012

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Α) ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. της ΟΣΠΑ στη καφετέρια ΟΑΣΗ στο Πόρτο Ράφτη. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία ( 40 μέλη από τα 61 ) άρχισε η διαδικασία με την εισήγηση από τον Πρόεδρο κ. Κατσούρα της ημερήσιας διάταξης και ενός διαδικαστικού θέματος. Προκρίθηκε όμως να αρχίσει η Συνέλευση μας με τους χαιρετισμούς από τους προσκαλεσμένους κ. Δρίτσα εκπρόσωπο του Δημάρχου Μαρκοπούλου, την κ. Κατσίκη Παναγιώτα δημοτική σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, τον κ. Αδάμο Γεώργιο δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος μειοψηφίας, τον κ. Συλελλόγλου Ανδρέα δημοτικός σύμβουλο της μειοψηφίας, τον κ. Πολίτη Γιάννη ανεξάρτητο δημ. Σύμβουλο και τέλος τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Δημόπουλο Γιάννη.

Ακολούθησε το διαδικαστικό θέμα που αφορούσε το Σύλλογο Προφήτη Ηλία-Μπαθίστα, ο οποίος δεν είχε καταβάλει την οφειλόμενη συνδρομή του προς την ΟΣΠΑ και δεν είχε αποστείλει έγγραφο που να αναφέρει στοιχεία που προβλέπονται από το καταστατικό της ΟΣΠΑ ( άρθρο 7 παράγραφος 3 ) και τα οποία έχουν προκύψει από νομότυπες διαδικασίες και έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο και τον γραμματέα του Συλλόγου.  Κατόπιν ενημέρωσης και συνεννόησης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βλαχόπουλο Γεώργιο και δεδομένου ότι η Γ.Σ. του συλλόγου Προφήτη Ηλία έχει ορισθεί για τις 14 Οκτωβρίου 2012, αποφασίστηκε από την Γ.Σ. της ΟΣΠΑ να ανασταλεί η συμμετοχή του Συλλόγου στις σημερινές διαδικασίες και να αναμένεται από τον σύλλογο Προφήτης Ηλίας ο ορισμός εκπροσώπου μετά του αναπληρωτού του για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ όταν αυτός νομότυπα ορισθεί. Ως εκ τούτου τα προτεινόμενα μέλη για την Γ.Σ., ο εκπρόσωπος μετά του αναπληρωτού του για το Δ.Σ. και ο υποψήφιος για την εξελεγκτική επιτροπή που προτάθηκαν από το Σύλλογο Προφήτη Ηλία θεωρούνται ως μη γενόμενα και διαγράφονται από τον σχετικό πίνακα.

Στην συνέχεια έγινε εκλογή Προέδρου της Γ.Σ. του κ. Ανδριτσόπούλου  Απόστολου (Πανόραμα) και Γραμματέας της κ. Κόνιαρη Μαρία (Περατή).

Η διαδικασία της Γ.Σ. συνεχίστηκε με τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και την τοποθέτηση μελών της συνέλευσης και του απερχόμενου Δ.Σ. της ΟΣΠΑ.

Τέλος εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και απηλλάγη το Δ.Σ. από οποιαδήποτε ευθύνη.

Προκειμένου να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες οι προβλεπόμενες από το καταστατικό της ΟΣΠΑ εκλέγεται εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από τους :

1)      Ανδριτσόπουλο Απόστολο

2)      Σκανδάλη Βικτωρία

3)      Κατής Νικόλας

Η διαδικασία της Γ.Σ. θεωρείται περατωθείσα και παραδίδεται στην εφορευτική επιτροπή  φάκελος με την κατάσταση ψηφισάντων, τα ψηφοδέλτια και την κάλπη. Η εφορευτική επιτροπή υποχρεούται μετά το πέρας της διαδικασίας να αναγράψει τα αποτελέσματα σε σχετικό πρακτικό και να το παραδώσει αρμοδίως.


Β) ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΣΠΑ 2012


Σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 11πμ πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΟΣΠΑ στην καφετέρια ΟΑΣΗ , Ελ. Βενιζέλου, Πόρτο Ράφτη.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με την πρόσκληση ήσαν :

1)      Διοικητικός απολογισμός

2)      Οικονομικός απολογισμός

3)      Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής

4)      Συζήτηση επί του απολογισμού και ψήφιση

5)      Προτάσεις

6)      Εκλογή εφορευτικής επιτροπής

 Πρόεδρος της Γ.Σ. εκλέγεται ο κ. Αδριτσόπουλος Απόστολος και Γραμματέας η κ. Κόνιαρη Μαρία.

Μετά την επίλυση των διαδικαστικών θεμάτων που αφορούσαν την συμμετοχή του Συλλόγου Προφήτη Ηλία στην διαδικασία και την επισήμανση από τον Πρόεδρο της ΟΣΠΑ κ. Κατσούρα Γιώργο ότι το διαδίκτυο προσέφερε μεγάλη βοήθεια στην Ομοσπονδία, επειδή κατέγραψε και αρχειοθέτησε όλες τις διαδικασίες και ενέργειες της ΟΣΠΑ και είναι πρόσφορες ανά πάσα στιγμή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Επίσης επισημάνθηκε ότι καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε, η προετοιμασία της φετινής Γ.Σ. να είναι καλύτερη από την περσινή και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια και προσήλωση στις σχετικές διατάξεις του καταστατικού της ΟΣΠΑ. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε το άρθρο 7, παραγρ. 3 που ορίζει τις υποχρεώσεις των Συλλόγων-Μελών μας για την σύγκλιση της Γ.Σ.

Επειδή από τα σχετικά έγγραφα των συλλόγων που υποβλήθηκαν προκύπτουν 4 υποψηφιότητες για το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ, σύμφωνα με το καταστατικό θα πρέπει να γίνει συμπλήρωση του Δ.Σ. με την διεύρυνση του κατά 40 % , δηλαδή κατά 4 μέλη.

Έτσι η Γ.Σ. αποφασίζει η εκλογική διαδικασία για την εκλογή τριμερούς ελεγκτικής επιτροπής να συμπληρωθεί και με την εκλογή των υποψηφίων για το διευρυμένο Δ.Σ. της ΟΣΠΑ ( Άρθρο 7, παραγρ. 1,4,5 ).

Στον διοικητικό απολογισμό ο Πρόεδρος της ΟΣΠΑ αναφέρθηκε στις συζητήσεις και ενέργειες που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία στους προηγούμενους 11 μήνες και που καταγράφονται σε κείμενα 60 σελίδων που μπορούν τα μέλη της Γ.Σ. να εκτυπώσουν από την ιστοσελίδα της ΟΣΠΑ ( portoraftiospa.blogspot.com).

Για να προσδοθεί παραστατικά η πρόοδος στα θέματα που προβάλαμε στην περσινή Γ. Σ. και που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα  των συμπολιτών μας, θα επικεντρωθούμε πάλι στην αποχέτευση, την δημοτική συγκοινωνία, τα σχολεία και την διαχείριση των απορριμμάτων. Η στασιμότητα και η οπισθοδρόμηση είναι τα χαρακτηριστικά που καταγράφονται. Όσο αφορά τις διάφορες γειτονιές του Πόρτο Ράφτη , τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, ο Δήμος σχεδόν απουσιάζει.

Τον οικονομικό απολογισμό παρουσίασε ο ταμίας της ΟΣΠΑ κ. Σκανδάλης και την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής ο κ. Κυριαλάνης Ελευθέριος.

Το ταμείο της ΟΣΠΑ έχει σήμερα την ακόλουθη κατάσταση :

Υπόλοιπο από προηγούμενη χρήση          5021,00

Έσοδα                                                                 481,00

Έξοδα                                                                  355,00

Αποθεματικό για νέα χρήση                        5148,00


Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν μέλη της Συνέλευσής μας που επισήμαναν κάποιες αδυναμίες τις Ομοσπονδίας αλλά κατάθεσαν και προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που χρονίζουν.

Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα και απαλλάγηκε το Δ.Σ. κάθε ευθύνης.

Τέλος εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών η οποία αποτελείται από τα μέλη μας

1)      Σκανδάλη Βικτωρία

2)      Κατής Νικόλας

3)      Ανδριτσόπουλος Απόστολος

Η Γ.Σ. κηρύχθηκε περατωθείσα από τον Πρόεδρο της Συνέλευσης μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση.


Ο Πρόεδρος                                                                                                 Η Γραμματέας

Ανδριτσόπουλος Απόστολος                                                                     Κόνιαρη Μαρία



Γ) ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Σήμερα 30/9/2012 στο καφέ ΟΑΣΗ πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας για την εκλογή μελών στο διευρυμένο Δ.Σ. της ΟΣΠΑ σύμφωνα με σχετική απόφαση της Γ.Σ. και την εκλογή τριμελούς εξελεγκτικής επιτροπής μετά δυο αναπληρωματικών μελών.

Κατά τις εκλογές εψήφισαν 33 μέλη της Γ.Σ. Έγκυρα ψηφοδέλτια 33. Άκυρα μηδέν.

Έλαβαν οι υποψήφιοι  τους παρακάτω ψήφους

Για το διευρυμένο Δ.Σ.

1)      Σιγάλας Άγγελος  28 ψήφοι

2)      Μεστούση Μαρια  22 ψήφοι

3)      Κωνσταντινίδης Θεόδωρος  21 ψήφοι

4)      Περτέσης Ευάγγελος  19 ψήφοι

Εκλέγονται και οι 4 υποψήφιοι καθ’ότι  υπερβαίνουν το 50% του συνόλου των ψηφισάντων ( 33/2=16,5   / 16,5+1=17,5 κατά προσεγγ. 18 ψήφους), δηλαδή 18 ψήφους.

Για την ελεγκτική επιτροπή

Τακτικά Μέλη

1)      Ζουμπουλάκη Γεωργία  16 ψήφοι

2)      Καραγγελή Αναστασία 14 ψήφοι

3)      Ελευθερίου Χαρούλα  10 ψήφοι

Αναπληρωματικά Μέλη

1)      Λεμπέσης Κυριάκος  9 ψήφοι

2)      Θεοδωρίδου Μαρία  6 ψήφοι


Το παρόν συντάχθηκε και κατατίθεται μαζί με τα ψηφοδέλτια και  την κατάσταση των ψηφισάντων, στη διάθεση της ΟΣΠΑ.


Ο Πρόεδρος                                                                               Τα Μέλη

Ανδριτσόπουλος Αποστ.                                    Σκανδάλη Βικτωρία, Κατής Νικόλας



Δ) ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΣΠΑ

1)      Ζαρμακούπης Γεώργιος , τηλ. 6945994324     (Λιγόρι)

2)      Κατσούρας Γιώργος, τηλ. 6979933147  ( Κορώνη )

3)      Κοντογιαννόπουλος Κωνσταντίνος, τηλ. 6944822802 ( Αυλάκι-Πρασσιές )

4)      Κωνσταντινίδης Θεόδωρος ( Αγ. Παρασκευή )

5)      Ματσιώτας Γεώργιος ( Πανόραμα )

6)      Μεστούση Μαρία, τηλ. 6974727741 ( Μπαθίστα )

7)      Περτέσης Ευάγγελος  ( Πανόραμα )

8)      Σιγάλας Άγγελος ( Περατή )

9)      Σκανδάλης Δημήτρης, τηλ. 6974727741 ( Μπαθίστα )

10)   Σκλαβουνάκης Ευάγγελος, τηλ. 6946659741   ( Αγ. Παρασκευή )

11)   Στρατουδάκης Ιωάννης, τηλ. 6944473748 ( Περατή )

12)   Ψαθάς Αβραάμ, τηλ.  6946140595    ( Πούσι Γιάννη-Πούσι Γκίνη )

13)   Ο εκπρόσωπος που θα υποδειχθεί από το Σύλλογο Προφήτη Ηλία.