Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πρόσκληση συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Δεκέμβριος 2013

Καλούνται τα μέλη του Δ.Σ.της ΟΣΠΑ στην με αριθμό 34 συνεδρίαση,την Κυριακή  1 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10:30π.μ στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου,έναντι Super Market ΓΕΓΟΣ και δίπλα στο Super Market ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.
Η συνεδρίαση είναι όπως πάντα ανοικτή στους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. 
                        Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.)Eνημέρωση για επιβολή της εισφοράς σε χρήμα της 4ης και  5ης Πολεοδομικής Ενότητας Πόρτο Ράφτη.
  2.)Εκλογή Α'Αντιπροέδρου της ΟΣΠΑ.         
         3.)Συζήτηση για την διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης                       εκδήλωσης της ΟΣΠΑ.                                   
        4.)Συζήτηση επί θεμάτων που θα υποβληθούν στην συνεδρίαση.
           

           Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ.Γραμματέας
    Γεώργιος Ματσιώτας                             Ευάγγελος Περτέσης

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013


                                                                  
                                    

      
      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                           
---------------------------
          H Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου της, του Γ. Γραμματέα και του Αντιπροέδρου αυτής με τον Δήμαρχο και τους αρμοδίους Αντιδημάρχους του Δήμου Μαρκοπούλου και κατόπιν σχετικής μελέτης του μείζονος ζητήματος που αφορά την νομιμότητα της απόφασης του Δήμου Μαρκοπούλου να επιβάλλει την είσπραξη της εισφοράς σε χρήμα στους κατοίκους της 4ης – 5ης Γειτονιάς του Πόρτο Ράφτη, λόγω κύρωσης της σχετικής Πράξης Εφαρμογής του οικείου Πολεοδομικού Σχεδίου, με την αποστολή των ατομικών ειδοποιήσεων στους υπόχρεους με ημερομηνία πληρωμής έως 30.11.2013, κατέληξε στα κάτωθι :
Σύμφωνα με το π.δ. 5/1985 «Περί Προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων για την επιβολή εισφοράς σε χρήμα και τον τρόπο καταβολής της» ορίζεται στο άρθρο 1 παρ.1 αυτού ότι : «Μετά την κύρωση της Πράξης εφαρμογής σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 12 του Ν.1337/1983 Επιτροπή προβαίνει στον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων που περιλαμβάνονται στην πράξη εφαρμογής. Η επιτροπή συγκροτείται σε κάθε τμήμα Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών σε κάθε Διεύθυνση Πολεοδομίας με απόφαση του οικείου Νομάρχη και αποτελείται από τον Προιστάμενο του τμήματος Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών ή τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας ως Πρόεδρο, από δύο υπαλλήλους των ιδίων υπηρεσιών με τους αναπληρωτές του και από ένα εκπρόσωπο της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων με τον αναπληρωτή του. 
Εν συνεχεία στο ίδιο άρθρο 1 και στην παρ. 3 προβλέπεται μεταξύ άλλων συγκεκριμένα ότι : «Η Επιτροπή συγκαλείται από τον Πρόεδρό της και μετά από αυτοψία και έλεγχο των στοιχείων που υποβλήθηκαν σε αυτή καταρτίζει μέσα σε τριάντα ημέρες από τότε που ελήφθησαν τα ως άνω στοιχεία της πράξης εφαρμογής, έκθεση στην οποία περιγράφεται η κατάσταση των ακινήτων και των συστατικών τους, καθώς και οι τυχόν ιδιαίτερες συνθήκες αυτών και εκτιμάται αιτιολογημένα η αξία τους η οποία αναγράφεται στις αντίστοιχες στήλες του πίνακα εφαρμογής. Ως κριτήρια για την εκτίμηση της αξίας του ακινήτου λαμβάνονται υπόψη τα σχετικά στοιχεία των οικείων οικονομικών εφοριών τα οποία εκτιμούνται ελεύθερα από την επιτροπή ως κάθε άλλο στοιχείο το οποίο κρίνεται αναγκαίο»
Ακολούθως στο άρθρο 2 του παραπάνω π.δ. 5/1985 ορίζεται ότι «Μετά την επιστροφή των στοιχείων προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία αυτή εκδίδει πράξεις επιβολής της εισφοράς σε χρήμα για κάθε κύριο ακινήτου που εμπίπτει στην περιοχή ένταξης ή επέκτασης. Η πράξη επιβολής περιλαμβάνει αναλυτικά εκτός από τα στοιχεία του υπόχρεου ιδιοκτήτη και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογισμό της εισφοράς εις χρήμα σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 9 του Ν. 1337/1983.
Τέλος στο άρθρο 3 παρ.2 του ιδίου π.δ. 5/1985 προβλέπεται ότι «Αν η προθεσμία για άσκηση προσφυγής παρέλθει άπρακτη το ποσό της εισφοράς γίνεται οριστικό και βεβαιώνεται ολόκληρο στο αρμόδιο Δημόσιο Ταμείο».
Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα προεκτεθέντα θα πρέπει να ελεγχθεί εάν τελικώς συγκροτήθηκε σύμφωνα με το π.δ. η Επιτροπή που προβλέπεται και η οποία προέβη στον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων που περιλαμβάνονται στην πράξη εφαρμογής, ενώ ακολούθως συνέταξε και την σχετική έκθεση στην οποία να περιγράφεται η κατάσταση των ακινήτων και των συστατικών τους, καθώς και οι τυχόν ιδιαίτερες συνθήκες αυτών και να εκτιμήθηκε αιτιολογημένα η αξία τους η οποία θα πρέπει να αναγράφηκε στις αντίστοιχες στήλες του πίνακα εφαρμογής. Σε αρνητική λοιπόν περίπτωση μη συγκρότησης της παραπάνω Επιτροπής, η περαιτέρω διαδικασία χαρακτηρίζεται εντελώς μη νόμιμη. Μάλιστα έτσι στην περίπτωση αυτή δίδεται και η ευκαιρία στον Δήμο Μαρκοπούλου να συγκροτήσει την Επιτροπή, η οποία εκτός των άλλων, θα έχει επιπλέον και την ευχέρεια να αναπροσαρμόσει και τις αξίες ακόμα των ακινήτων, χωρίς μάλιστα να δεσμεύεται από τις αντικειμενικές αξίες της ΔΟΥ, τις οποίες και εκτιμάει ελεύθερα.
Επίσης εκτός των παραπάνω, η πράξη επιβολής θα έπρεπε να περιλαμβάνει αναλυτικά εκτός από τα στοιχεία του υπόχρεου ιδιοκτήτη και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογισμό της εισφοράς εις χρήμα σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 9 του Ν. 1337/1983 κάτι το οποίο δεν έγινε και σε συνάρτηση με το ότι το ποσό της εισφοράς γίνεται οριστικό και βεβαιώνεται ολόκληρο στο αρμόδιο Δημόσιο Ταμείο μόνο αν η προθεσμία για άσκηση προσφυγής παρέλθει άπρακτη, καθίσταται αυταπόδεικτη η μη νομιμότητα της διαδικασίας είσπραξης της εισφοράς σε χρήμα, αφού εν προκειμένω αφενός μεν οι ειδοποιήσεις που εστάλησαν δεν περιελάμβαναν τα απαραίτητα κατά νόμο στοιχεία για τον υπολογισμό της εισφοράς σε χρήμα και επιπροσθέτως βεβαιώθηκαν τα ποσά στο Ταμείο χωρίς προηγουμένως να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία άσκησης της νόμιμης προσφυγής από τους υπόχρεους.
          Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου να ακυρώσει άμεσα την διαδικασία επιβολής και είσπραξης της εισφοράς σε χρήμα σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, για το λόγο της έλλειψης νομιμότητας αυτής. Ετσι θα ικανοποιήσει ταυτόχρονα και το περί δικαίου αίσθημα του κόσμου για μία αναβολή στην πληρωμή των οφειλών, αλλά θα προβεί έτσι και σε δικαιότερο υπολογισμό της αξίας των ακινήτων με βάση αυτή τη φορά τις πραγματικές αξίες των ακινήτων των υποχρέων, που υπολείπονται των αντικειμενικών αξιών, λόγω της επελθούσης απομείωσης της αγοραστικής τους αξίας σε χαμηλότερες τιμές των αντικειμενικών που όμως αποτέλεσαν τη βάση υπολογισμού στις εκκρεμείς οφειλές !!!

                       ΑΘΗΝΑ 24.11.2013

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Ο.Σ.Π.Α
                                      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΙΩΤΑΣ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΑΤΙΙΚΗΣ
(ΟΣΠΑ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

          Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής, συνεδρίασε δημόσια την Κυριακή 3.11.2014 στο συνήθη χώρο συνεδριάσεων του, ήτοι στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, με κύριο θέμα ημερησίας διάταξης, το πρόβλημα που προέκυψε προσφάτως και αφορά την επιβολή εισφοράς σε χρήμα σε βάρος ιδιοκτητών ακινήτων στην 4η και 5η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, λόγω ένταξης τους στο πολεοδομικό σχέδιο. Το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ έχοντας την προς τούτο κατά νόμο απαρτία, αποφάσισε ομόφωνα, τα εξής :

          Να εισηγηθεί στον Δήμαρχο Μαρκοπούλου και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, να αναστείλει άμεσα την εκτέλεση της συγκεκριμένης απόφασης για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προκειμένου αφενός μεν να αποφευχθεί η νέα αυτή δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση προς τους ήδη επιβεβαρημένους οικονομικά κατοίκους της περιοχής του Πόρτο Ράφτη και αφετέρου να ελεχθούν από την αρχή καταλλήλως οι βεβαιωτικοί κατάλογοι, οι οποίοι και εν συνεχεία να γνωστοποιηθούν όπως προβλέπει ο νόμος ατομικά προς τους οφειλέτες σχετικώς με τα αναλυτικά στοιχεία που τους αφορούν και αποτελούν και τον τρόπο υπολογισμού της εισφοράς τους σε χρήμα. Στον παραπάνω υπολογισμό θα πρέπει προηγουμένως να συνυπολογισθούν τυχόν γενόμενες καταβολές, αλλά και πάσης φύσεως απαλλαγές νέων ιδιοκτητών, καθώς και συμψηφισμοί απαιτήσεων των οφειλετών προς το Δήμο Μαρκοπούλου, ώστε προτού προβεί ο Δήμος τελικά στη νόμιμη είσπραξη των οφειλών αυτών, να υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για τυχόν ενστάσεις των κατοίκων που θα επιφέρουν από τον Δήμο Μαρκοπούλου, τις ορθές και δίκαιες διορθώσεις των τυχόν εσφαλμένων καταγραφών.

          Επίσης να ζητηθεί από τον Δήμο Μαρκοπούλου να γνωστοποιήσει δημόσια προς τους κατοίκους των περιοχών που βαρύνονται με καταβολή εισφορών σε χρήμα, τον προγραμματισμό των έργων που θα γίνουν σε εκτέλεση του πολεοδομικού σχεδίου, ώστε να εκτιμηθεί η αναγκαιότητα και η αμεσότητα της πληρωμής της εν λόγω εισφοράς σε χρήμα από τους κατοίκους, λαμβανομένου υπόψιν ότι η ευρύτερη περιοχή σφίζει από οικοδομική δραστηριότητα και οι ελεύθεροι χώροι είναι απεριορίστως ελάχιστοι, ενώ οι κατά προορισμό κοινόχρηστοι χώροι σχεδόν ανύπαρκτοι.

          Τέλος αποφασίστηκε και η συνάντηση του Προέδρου της ΟΣΠΑ και μελών του Δ.Σ. με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί αυτός για την παρούσα απόφαση του ΔΣ καθώς και να συζητηθεί διεξοδικά το φλέγον θέμα.

                                                                              ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 3.11.2013

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ ΜΑΤΣΙΩΤΑΣ                                      ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΡΤΕΣΗΣ
Πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ της Ο.Σ.Π.Α–Νοέμβριος 2013

ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 33/2013 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ Ο.Σ.Π.Α

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ο.Σ.Π.Α στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στο Πόρτο Ράφτη. Στη συνεδρίαση παρέστησαν τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος της "Δύναμης Ελπίδας"κος Αδάμος όπως επίσης και η κα.Τεμπονέρα.
Στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο,ο πρόεδρος της Ο.Σ.Π.Α κος Γεώργιος Ματσιώτας, αφού πρώτα καλωσόρισε τους παρόντες, τους ενημέρωσε σχετικώς για τα  θέματα ημερησίας διάταξης και ακολούθως έλαβε χώρα και σχετική συζήτηση:

1ο.)Θέμα:<<Ενημέρωση και λήψη απόφασης επί του θέματος της εισφοράς σε χρήμα της 4ης και 5ης Πολεοδομικής Ενότητας Πόρτο Ράφτη.>>.
Αναλυτικά:Ο Πρόεδρος κος Ματσιώτας,ενημέρωσε πλήρως τους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας για το μείζον πρόβλημα που ανέκυψε,από τον Δήμο Μαρκοπούλου με την
επιβολή σε χρήμα της 4ης και 5ης Πολεοδομικής Ενότητας Πόρτο Ράφτη.
                                                  Η ενημέρωση:
Σύμφωνα με το π.δ. 5/1985 «Περί Προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων για την επιβολή εισφοράς σε χρήμα και τον τρόπο καταβολής της» ορίζεται στο άρθρο 1 παρ.1 αυτού ότι : «Μετά την κύρωση της Πράξης εφαρμογής σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 12 του Ν.1337/1983 Επιτροπή προβαίνει στον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων που περιλαμβάνονται στην πράξη εφαρμογής. Η επιτροπή συγκροτείται σε κάθε τμήμα Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών σε κάθε Διεύθυνση Πολεοδομίας με απόφαση του οικείου Νομάρχη και αποτελείται από τον Προιστάμενο του τμήματος Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών ή τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας ως Πρόεδρο, από δύο υπαλλήλους των ιδίων υπηρεσιών με τους αναπληρωτές του και από ένα εκπρόσωπο της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων με τον αναπληρωτή του. 
Εν συνεχεία στο ίδιο άρθρο 1 και στην παρ. 3 προβλέπεται μεταξύ άλλων συγκεκριμένα ότι : «Η Επιτροπή συγκαλείται από τον Πρόεδρό της και μετά από αυτοψία και έλεγχο των στοιχείων που υποβλήθηκαν σε αυτή καταρτίζει μέσα σε τριάντα ημέρες από τότε που ελήφθησαν τα ως άνω στοιχεία της πράξης εφαρμογής, έκθεση στην οποία περιγράφεται η κατάσταση των ακινήτων και των συστατικών τους, καθώς και οι τυχόν ιδιαίτερες συνθήκες αυτών και εκτιμάται αιτιολογημένα η αξία τους η οποία αναγράφεται στις αντίστοιχες στήλες του πίνακα εφαρμογής. Ως κριτήρια για την εκτίμηση της αξίας του ακινήτου λαμβάνονται υπόψη τα σχετικά στοιχεία των οικείων οικονομικών εφοριών τα οποία εκτιμούνται ελεύθερα από την επιτροπή ως κάθε άλλο στοιχείο το οποίο κρίνεται αναγκαίο»
Ακολούθως στο άρθρο 2 του παραπάνω π.δ. 5/1985 ορίζεται ότι «Μετά την επιστροφή των στοιχείων προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία αυτή εκδίδει πράξεις επιβολής της εισφοράς σε χρήμα για κάθε κύριο ακινήτου που εμπίπτει στην περιοχή ένταξης ή επέκτασης. Η πράξη επιβολής περιλαμβάνει αναλυτικά εκτός από τα στοιχεία του υπόχρεου ιδιοκτήτη και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογισμό της εισφοράς εις χρήμα σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 9 του Ν. 1337/1983.
Τέλος στο άρθρο 3 παρ.2 του ιδίου π.δ. 5/1985 προβλέπεται ότι «Αν η προθεσμία για άσκηση προσφυγής παρέλθει άπρακτη το ποσό της εισφοράς γίνεται οριστικό και βεβαιώνεται ολόκληρο στο αρμόδιο Δημόσιο Ταμείο».
Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα προεκτεθέντα θα πρέπει να ελεγχθεί εάν τελικώς συγκροτήθηκε σύμφωνα με το π.δ. η Επιτροπή που προβλέπεται και η οποία προέβη στον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων που περιλαμβάνονται στην πράξη εφαρμογής, ενώ ακολούθως συνέταξε και την σχετική έκθεση στην οποία να περιγράφεται η κατάσταση των ακινήτων και των συστατικών τους, καθώς και οι τυχόν ιδιαίτερες συνθήκες αυτών και να εκτιμήθηκε αιτιολογημένα η αξία τους η οποία θα πρέπει να αναγράφηκε στις αντίστοιχες στήλες του πίνακα εφαρμογής. Σε αρνητική λοιπόν περίπτωση μη συγκρότησης της παραπάνω Επιτροπής, η περαιτέρω διαδικασία χαρακτηρίζεται εντελώς μη νόμιμη. Μάλιστα έτσι στην περίπτωση αυτή δίδεται και η ευκαιρία στον Δήμο Μαρκοπούλου να συγκροτήσει την Επιτροπή, η οποία εκτός των άλλων, θα έχει επιπλέον και την ευχέρεια να αναπροσαρμόσει και τις αξίες ακόμα των ακινήτων, χωρίς μάλιστα να δεσμεύεται από τις αντικειμενικές αξίες της ΔΟΥ, τις οποίες και εκτιμάει ελεύθερα.
Επίσης εκτός των παραπάνω, η πράξη επιβολής θα έπρεπε να περιλαμβάνει αναλυτικά εκτός από τα στοιχεία του υπόχρεου ιδιοκτήτη και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογισμό της εισφοράς εις χρήμα σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 9 του Ν. 1337/1983 κάτι το οποίο δεν έγινε και σε συνάρτηση με το ότι το ποσό της εισφοράς γίνεται οριστικό και βεβαιώνεται ολόκληρο στο αρμόδιο Δημόσιο Ταμείο μόνο αν η προθεσμία για άσκηση προσφυγής παρέλθει άπρακτη, καθίσταται αυταπόδεικτη η μη νομιμότητα της διαδικασίας είσπραξης της εισφοράς σε χρήμα, αφού εν προκειμένω αφενός μεν οι ειδοποιήσεις που εστάλησαν δεν περιελάμβαναν τα απαραίτητα κατά νόμο στοιχεία για τον υπολογισμό της εισφοράς σε χρήμα και επιπροσθέτως βεβαιώθηκαν τα ποσά στο Ταμείο χωρίς προηγουμένως να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία άσκησης της νόμιμης προσφυγής από τους υπόχρεους.
          Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου να ακυρώσει άμεσα την διαδικασία επιβολής και είσπραξης της εισφοράς σε χρήμα σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, για το λόγο της έλλειψης νομιμότητας αυτής. Ετσι θα ικανοποιήσει ταυτόχρονα και το περί δικαίου αίσθημα του κόσμου για μία αναβολή στην πληρωμή των οφειλών, αλλά θα προβεί έτσι και σε δικαιότερο υπολογισμό της αξίας των ακινήτων με βάση αυτή τη φορά τις πραγματικές αξίες των ακινήτων των υποχρέων, που υπολείπονται των αντικειμενικών αξιών, λόγω της επελθούσης απομείωσης της αγοραστικής τους αξίας σε χαμηλότερες τιμές των αντικειμενικών που όμως αποτέλεσαν τη βάση υπολογισμού στις εκκρεμείς οφειλές !!!
Τέλος, πολλές ερωτήσεις δέχθηκαν και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και δημοτικός σύμβουλος της "Δύναμης Ελπίδας"κος Αδάμος όπως επίσης και η κα.Τεμπονέρα,όπου με την σειρά τους ενημέρωσαν πλήρως τους συμπολίτες μας.

2ο.)Θέμα:<<Εκλογή Β’Αντιπροέδρου της Ο.Σ.Π.Α>>.
Αναλυτικά:Μετά από ψηφοφορία του Δ.Σ της Ο.Σ.Π.Α,Β’Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ.Ιωάννης Στρατουδάκης με αριθμό ψήφων 9,έναντι 1 που κατέλαβε ο κ.Χαράλαμπος Ζαφειρίου.

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΙΩΤΑΣ                              ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΡΤΕΣΗΣ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013


Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου η ΟΣΠΑ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της κ. Γεώργιο Ματσιώτα ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών της εποχής εκείνης. Προηγουμένως είχε παρακολουθήσει την λειτουργία και εν συνεχεία παρέστη και στην παρέλαση των μαθητών των σχολείων του Δήμου Μαρκοπούλου και στη βράβευση των αριστούχων στον κινηματογράφο Αρτεμις.