Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Έγγραφο ΟΣΠΑ προς τον Δήμο Μαρκοπούλου για τους κοινόχρηστους χώρους

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ (ΟΣΠΑ)

Ταχ. Δ/νση : Τ.Θ. 2481 - ΟΑΣΗ Πόρτο Ράφτη 190 03
ΦΑΧ 2299076103
e-mail : o.s.portorafti.a@gmail.com
τηλ. 2299085750
                                                                                             Προς
                                                                        τον Δήμο Μαρκοπούλου
                                                                 Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου

Κοινοποίηση - Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Γενική Δ/νση Πολ/μικου Σχεδιασμού, Αμαλιάδος 17, 11523 Αθήνα.

Πόρτο Ράφτη 8 Απριλίου 2011

Θέμα - Απαλλοτρίωση χώρων πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

Δια του εγγράφου μας αυτού το οποίο τυγχάνει να είναι το πρώτο που απευθύνεται προς την νέα Δημοτική Αρχή, διατυπώνουμε μια προσδοκία και μια ευχή.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφορες περιοχές του Δήμου μας και ιδιαίτερα το Πόρτο Ράφτη, αφού αυτό αντιπροσωπεύουμε και εκφράζουμε, να περιορισθούν με την πάροδο του χρόνου σε πολύ λιγότερα προς όφελος των κατοίκων του Δήμου μας.
Αυτή την αισιόδοξη προσδοκία την εδράζουμε στην πορεία και τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, όπως τουλάχιστον την έχουμε αντιληφθεί από την προσεκτική παρακολούθηση των ανακοινώσεων και ενεργειών της.
Τόσο προς την πλευρά της αποδοτικότερης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, όσο και προς την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμών υποθέσεων του Δήμου με πνεύμα αντικειμενικότητας και ευαισθησίας.
Η πρωτοβουλία σας να προσπαθήσετε να αποκαταστήσετε μια καταστροφική για τον τόπο παράλειψη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και να εξασφαλίσετε με σχετική πρότασή σας προς το ΥΠΕΚΑ την δυνατότητα απαλλοτρίωσης χώρων πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, χαρακτηρίζεται από εμάς ως πολύ θετική ενέργεια της Δημοτικής Αρχής η οποία ευαισθητοποιείται πλέον μαζί με τους πολίτες σε θέματα περιβάλλοντος.
Το πνεύμα όμως αυτό της αντικειμενικότητας και ευαισθησίας διαταράσσεται όπως διαπιστώνεται από την επιστολή που στείλατε στο ΥΠΕΚΑ σχετικά με τον προγραμματισμό εφαρμογής των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων που αφορούν απαλλοτρίωση χώρων πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη των οποίων η δαπάνη θα καλυφθεί από την είσπραξη του ειδικού προστίμου του Ν 3843/2010.
Όπως πληροφορηθήκαμε η πρόταση σας προτείνει για απαλλοτρίωση στο Μαρκόπουλο έκταση περίπου 41000 μ2 ( 38 στρέμματα και 2838 μ2) συνολικής αξίας 12281400 ευρώ και στο Πόρτο Ράφτη έκταση 8712,22 μ2 αξίας 2033052,50 ευρώ.
Κατά την άποψη μας, η πρόταση αυτή δεν περιέχει το στοιχείο της αντικειμενικότητας διότι δεν συνάδει, ούτε με το κριτήριο της πληθυσμιακής καταγραφής των δυο περιοχών ( Η επικείμενη απογραφή πληθυσμού θα το επιβεβαιώσει ), ούτε με το κριτήριο των υποδομών που διαθέτουν οι δυο περιοχές.
Επειδή πιστεύουμε ότι θα θελήσετε να διατηρήσετε στην συνείδηση των πολιτών την αντικειμενικότητα και ευαισθησία στις πράξεις σας, θα θέλαμε να μας γνωρίσετε με ποία κριτήρια διαμορφώθηκε η πρόταση σας και με ποίο τρόπο θα αποκαταστήσετε ακριβοδίκαια και αντικειμενικά την εφαρμογή της πρόταση σας στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη.

Με εκτίμηση


Ο Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας



Κατσούρας Γεώργιος                                         Τριανταφύλλου Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου