Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Έγγραφο ΟΣΠΑ προς τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ( ΟΣΠΑ )
Ταχ. Δ/νση : Τ.Θ. 2481 Πόρτο Ράφτη 190 03
ΦΑΞ 2299076103
e-mail : portoraftiospa@gmail.com
τηλ. 2299085750
ιστοσελίδα : portoraftiospa.blogspot.com





Προς
τον  Δήμαρχο Μαρκοπούλου
κ. Μεθενίτη Σωτήρη
Δημαρχιακό Μέγαρο


Αρ.πρωτ. 16                                       Πόρτο Ράφτη 17 Απριλίου 2012


Θέμα : Τα προβλήματα της αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη


Κύριε Δήμαρχε

Με το σημερινό μας έγγραφο η ΟΣΠΑ θέλει να εκφράσει την απογοήτευση της που αντανακλάει τα αισθήματα των κατοίκων του Πόρτο Ράφτη όταν πληροφορηθήκανε από την ενημέρωση σας με τίτλο "Προχωράει η αναβάθμισή του ΚΕΛ Δήμου Μαρκοπούλου" στην ιστοσελίδα portoraftinews (17/3/2012), ότι το έργο της αποχέτευσης στην παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη παραπέμπεται για ένταξη σε χρηματοδότηση, στον Οκτώβριο του 2012.
Διερωτώμεθα πως τόσους μήνες μετά την υποβολή της σχετικής μελέτης ως "ώριμο έργο" στη Περιφέρεια, προκύπτουν εκκρεμότητες στον Αιγιαλό και το δασικό χαρακτήρα στοιχείων της μελέτης που ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν προέβλεψε ή δεν διερεύνησε να τα εξασφαλίσει έγκαιρα ?
Η ανησυχία των κατοίκων του Πόρτο Ράφτη είναι δικαιολογημένη, καθ' όσον ο Δήμος Μαρκοπούλου όλα αυτά τα τελευταία είκοσι χρόνια που προσπαθεί να επιλύσει δυστυχώς ανεπιτυχώς το πρόβλημα της  αποχέτευσης, υπάρχει πάντοτε μια συνεχής υστέρηση ή και ματαίωση των έργων αποχέτευσης που αφορούν το Πόρτο  Ράφτη, παρ' όλο που η αποχέτευση στο ξεκίνημα της χρηματοδοτήθηκε επειδή ο Δήμος Μαρκοπούλου περιελάμβανε στα όρια του παράκτια ζώνη, δηλαδή το Πόρτο Ράφτη, και έπρεπε να αποκτήσει η ζώνη αυτή αποχέτευση, κατά προτεραιότητα.
Ελπίζουμε ότι η καθυστέρηση αυτή του έργου της αποχέτευσης στην παράκτια ζώνη να ανταποκρίνεται στις εκτιμήσεις σας και από τον Οκτώβριο να δοθεί πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών.
Ευελπιστούμε ότι πρόθεση σας είναι να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν να υλοποιείται το έργο της αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη και σημειώνουμε την έγγραφη δήλωση σας ότι " Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις" .
Θα θέλαμε, κύριε Δήμαρχε, να εντάξετε στην εργώδη αυτή προσπάθεια σας και το θέμα της αποχέτευσης ολόκληρου του Πόρτο Ράφτη.
Όπως γνωρίζεται μελέτη αποχέτευσης για ολόκληρο το Πόρτο Ράφτη δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
Το Πόρτο Ράφτη δεν περιλαμβάνεται σε καμία σχετική μελέτη.
Η δήλωση σας ότι " η Μελέτη Επέκτασης του βιολογικού Καθαρισμού από 40000 σε 80000 ισοδύναμους κατοίκους, να συμπεριλάβει και όλο το Πόρτο Ράφτη", δεν ανταποκρίνεται στην απόλυτη αλήθεια, γιατί υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι η αποχέτευση του όλου Πόρτο Ράφτη δεν χωράει στο βιολογικό της Μερέντας.
Θα σας παρακαλούσαμε να διερευνήσετε επιπρόσθετα το θέμα αυτό, για το οποίο έχετε και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου  (  " Ζητάμε   να   υπάρξει   σαφής   δέσμευση,   ότι ολόκληρο   το   Πόρτο   Ράφτη   θα   έχει   τη   δυνατότητα   να   αποχετεύσει οπωσδήποτε, είτε στο ΚΕΛ Μερέντας, είτε στο ΚΕΛ Κορωπίου "  )  ώστε να διαβεβαιώσετε τους πολίτες του Πόρτο Ράφτη ότι θα έχουν αποχέτευση και στο Πόρτο Ράφτη, όπως θα έχουν οι πολίτες του Μαρκόπουλου, της Κερατέας, και του Κουβαρά.



Ο Πρόεδρος                                         Η Γραμματέας



Κατσούρας Γιώργος                     Τριανταφύλλου Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου