Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πρακτικα συνεδράσης Δ.Σ της ΟΣΠΑ - Σεπτέμβριος 2012


Πρακτικό με αριθ. 21  συνεδρίασης Δ.Σ. μηνός Σεπτεμβρίου  2012



Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στο κέντρο Όαση του Πόρτο Ράφτη. Στη συνεδρίαση παρέστησαν πολλοί συμπολίτες μας καθώς και ο επί κεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Ελπίδας" κ. Αδάμος Γεώργιος.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατσούρας Γιώργος υπενθύμισε στην αρχή της εισήγησης του, ότι η σημερινή μας συνεδρίαση είναι η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ με την παρούσα σύνθεση.  Στον απολογισμό θα αναφερθεί στις ενέργειες της ΟΣΠΑ στην τελευταία ετήσια μας θητεία, αλλά σήμερα θα πρέπει να τονισθεί για μια ακόμη φορά, ότι η ΟΣΠΑ δημιούργησε δικιά της ιστοσελίδα με διεύθυνση  : portoraftiospa.blogspot.com

Η σελίδα αυτή έχει την ιδιαιτερότητα να είναι το «γραφείο» της ΟΣΠΑ, περιλαμβάνει τις προσκλήσεις, τα πρακτικά τόσο του Δ.Σ. όσο και της Γ.Σ., τις εκδηλώσεις, τις ενέργειες και γενικά αποτελεί τον καθρέπτη κάθε δραστηριότητας της Ομοσπονδίας, η οποία είναι ανά πάσα στιγμή προσιτή σε κάθε πολίτη που επιθυμεί ή ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί οτιδήποτε για την ΟΣΠΑ. Πιστεύουμε ότι σιγά-σιγά και προοδευτικά όλο και περισσότεροι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης, δηλαδή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΟΣΠΑ και να πληροφορηθούν για τα θέματα που συζητάει κάθε μήνα η ΟΣΠΑ, αλλά και για τις ενέργειες που αποφασίζει να κάνει.

Στην συνέχεια αποφασίστηκε ως ημερομηνία διεξαγωγής της τακτικής μας ετήσιας Γενικής Συνέλευσης η 30η Σεπτεμβρίου 2012. Θα γίνει , εδώ στην ΟΑΣΗ, με ώρα έναρξης την 10.30 πρωινή. Η Γ.Σ. είναι απολογιστική, αλλά και εκλογική, δηλαδή θα εκλέξουμε την εξελεγκτική μας επιτροπή, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ., εφ’ όσον πρόκειται για διευρυμένο Δ.Σ.

Ο απολογισμός βέβαια, θα βασισθεί στις ενέργειες και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας που όπως έχει αναφερθεί, αναφέρονται όλες στην ιστοσελίδα της ΟΣΠΑ. Σήμερα όμως, έχει σημασία να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων -  μελών του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ, για την άποψη τους σχετικά με τις  ενέργειες που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή Μαρκοπούλου κατά τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα που έχουν οι περιοχές που βρίσκονται οι Σύλλογοι τους.

Όλοι οι Σύλλογοι εκφράστηκαν αρνητικά για τον Δήμο Μαρκοπούλου. Δεν αντιμετώπισε ο Δήμος κανένα τους πρόβλημα και αυτά παραμένουν όπως ήταν πριν δυο χρόνια. Μόνο ο Σύλλογος «Αγ. Παρασκευής» και ο Σύλλογος «Κορώνης» έδειξαν κάποια διαλλακτικότητα γιατί ο Δήμος ανταποκρίθηκε και πραγματοποίησε κάποια έργα.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε το μέλος του Δ.Σ. Κωτούλας Χρήστος και επεσήμανε για μια ακόμη φορά την ολιγωρία του Δήμου Μαρκοπούλου στο σπουδαιότερο πρόβλημα του Δήμου, ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ. Διαφαίνεται ξανά ότι ο Δήμος δεν έχει την τεχνική αλλά ακόμη και την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει το θέμα της αποχέτευσης, ιδιαίτερα στο Πόρτο Ράφτη την περιοχή δηλαδή που κινδυνεύει περιβαντολλογικά περισσότερο να ρυπανθεί και στο όνομα της οποίας δοθήκαν στο ξεκίνημα της αποχέτευσης ( εδώ και 20 χρόνια ) τα λεφτά.

Επειδή η λογική δεν συμβαδίζει με την πράξη στο θέμα της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ στις ενέργειες και θέσεις του Δήμου Μαρκοπούλου, διερωτάται κανείς μήπως υπάρχουν άλλοι αθέατοι λόγοι που επηρεάζουν και δεν προχωράει η αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη.

Στο τέλος τον λόγο έλαβε ο επί κεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης στο Δήμο Μαρκοπούλου κ. Αδάμος Γεώργιος ο οποίος παρίσταται ανελλιπώς σε όλα τα συμβούλια του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ ( τον ευχαρίστησε η Ομοσπονδία για την παρουσία του αυτή και το ενδιαφέρον του για τους προβληματισμούς της ΟΣΠΑ ) και μας ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις και τις ενέργειες της παράταξης «Δύναμης Ελπίδας» στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Πόρτο Ράφτη, αλλά και ολόκληρου του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου