Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΑΤΙΙΚΗΣ
(ΟΣΠΑ)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

          Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής, συνεδρίασε δημόσια την Κυριακή 3.11.2014 στο συνήθη χώρο συνεδριάσεων του, ήτοι στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, με κύριο θέμα ημερησίας διάταξης, το πρόβλημα που προέκυψε προσφάτως και αφορά την επιβολή εισφοράς σε χρήμα σε βάρος ιδιοκτητών ακινήτων στην 4η και 5η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, λόγω ένταξης τους στο πολεοδομικό σχέδιο. Το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ έχοντας την προς τούτο κατά νόμο απαρτία, αποφάσισε ομόφωνα, τα εξής :

          Να εισηγηθεί στον Δήμαρχο Μαρκοπούλου και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, να αναστείλει άμεσα την εκτέλεση της συγκεκριμένης απόφασης για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προκειμένου αφενός μεν να αποφευχθεί η νέα αυτή δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση προς τους ήδη επιβεβαρημένους οικονομικά κατοίκους της περιοχής του Πόρτο Ράφτη και αφετέρου να ελεχθούν από την αρχή καταλλήλως οι βεβαιωτικοί κατάλογοι, οι οποίοι και εν συνεχεία να γνωστοποιηθούν όπως προβλέπει ο νόμος ατομικά προς τους οφειλέτες σχετικώς με τα αναλυτικά στοιχεία που τους αφορούν και αποτελούν και τον τρόπο υπολογισμού της εισφοράς τους σε χρήμα. Στον παραπάνω υπολογισμό θα πρέπει προηγουμένως να συνυπολογισθούν τυχόν γενόμενες καταβολές, αλλά και πάσης φύσεως απαλλαγές νέων ιδιοκτητών, καθώς και συμψηφισμοί απαιτήσεων των οφειλετών προς το Δήμο Μαρκοπούλου, ώστε προτού προβεί ο Δήμος τελικά στη νόμιμη είσπραξη των οφειλών αυτών, να υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για τυχόν ενστάσεις των κατοίκων που θα επιφέρουν από τον Δήμο Μαρκοπούλου, τις ορθές και δίκαιες διορθώσεις των τυχόν εσφαλμένων καταγραφών.

          Επίσης να ζητηθεί από τον Δήμο Μαρκοπούλου να γνωστοποιήσει δημόσια προς τους κατοίκους των περιοχών που βαρύνονται με καταβολή εισφορών σε χρήμα, τον προγραμματισμό των έργων που θα γίνουν σε εκτέλεση του πολεοδομικού σχεδίου, ώστε να εκτιμηθεί η αναγκαιότητα και η αμεσότητα της πληρωμής της εν λόγω εισφοράς σε χρήμα από τους κατοίκους, λαμβανομένου υπόψιν ότι η ευρύτερη περιοχή σφίζει από οικοδομική δραστηριότητα και οι ελεύθεροι χώροι είναι απεριορίστως ελάχιστοι, ενώ οι κατά προορισμό κοινόχρηστοι χώροι σχεδόν ανύπαρκτοι.

          Τέλος αποφασίστηκε και η συνάντηση του Προέδρου της ΟΣΠΑ και μελών του Δ.Σ. με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί αυτός για την παρούσα απόφαση του ΔΣ καθώς και να συζητηθεί διεξοδικά το φλέγον θέμα.

                                                                              ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 3.11.2013

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ ΜΑΤΣΙΩΤΑΣ                                      ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΡΤΕΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου