Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Προτάσεις ΟΣΠΑ στην Αντιδήμαρχο Πόρτο Ράφτη κ. Κιμπιζή

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της ΟΣΠΑ κ. Κατσούρα Γιώργου, των Αντιπροέδρων κ.κ. Σκλαβουνάκη Βαγγέλη, Στρατουδάκη Γιάννη και της Γραμματέας κ. Τριανταφύλλου Ειρήνης με την Αντιδήμαρχο κ. Κιμπιζή Μαρία στο παράρτημα του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη.
Η συνάντηση πέρα του εθιμοτυπικού του χαρακτήρα είχε και ουσία καθ' όσον ετέθησαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν για χρόνια το Πόρτο Ράφτη. Ευελπιστούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα τα λάβει υπ' όψη της και στην μελλοντική μας συνάντηση που έχει ανακοινώσει ο κ. Δήμαρχος ότι θα πραγματοποιήσει με τους πολίτες και τους φορείς του Πόρτο Ράφτη, να έχουμε τις θέσεις του Δήμου σε αυτά  που θέσαμε, αλλά και σε ότι νεώτερο τεθεί.

Η ΟΣΠΑ δια του Προέδρου και των άλλων μελών της αναφέρθηκε στα ακόλουθα  θέματα.

1. Η Ομοσπονδία των Συλλόγων του Πόρτο Ράφτη εκφράζει την επιθυμία και θέληση των κατοίκων διαφόρων περιοχών του Πόρτο Ράφτη να βιώσουν την καθημερινότητα τους με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, με περιβαντολογική ευαισθησία και ελπίδα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των. Η ΟΣΠΑ με γνώμονα όλα αυτά διαμορφώνει τις προτάσεις της προς την Δημοτική Αρχή.

2. Να προσεχθεί ο δημοτικός φωτισμός σε διάφορα σημεία του Πόρτο Ράφτη. Ιδιαίτερα στους κεντρικούς παραλιακούς δρόμους π.χ. Λ. Αυλακίου (ελλιπής φωτισμός), πλατεία Αυλακίου ( σχεδόν σκοτάδι, τέρμα λεωφορείων ΚΤΕΛ πυκνό σκοτάδι).

3.Να αντιμετωπισθούν οι λακκούβες και οι λιμνάζοντες δρόμοι π.χ. δρόμοι στο ύψος των αθλητικών εγκαταστάσεων Αυλακίου ή μπροστά από την ταβέρνα Μπιμπίκου ή γύρω από την πλατεία Αυλακίου προς την μεριά της θάλασσας (απόσταση 2 μέτρα). Ασφαλώς υπάρχουν και πολλά άλλα σημεία.

4. Να συνδεθούν κυκλοφοριακά οι διάφορες περιοχές του Πόρτο Ράφτη, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το Μαρκόπουλο με την δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας.
Να προταθεί από το Δήμο Μαρκοπούλου προς την εταιρία αστικών συγκοινωνιών η εξυπηρέτηση του Δήμου από αστικά λεωφορεία. Η συγκοινωνία με αστικά λεωφορεία να συνδέσει το Μαρκόπουλο με το Πόρτο Ράφτη και τον Προαστιακό στο σταθμό Κορωπίου. Το κόστος μετακίνησης με τα ΚΤΕΛ είναι ιδιαίτερα σήμερα δυσβάστακτο αλλά και δυσλειτουργικό .

5.Να δημιουργήσει ο Δήμος Δημοτικό Ιατρείο στο Πόρτο Ράφτη με εθελοντική προσφορά δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς. Το έχουν υιοθετήσει πολλοί άλλοι Δήμοι.

6. Να εξασφαλίσει ο Δήμος  για τους ηλικιωμένους της περιοχής την δημιουργία ΚΑΠΗ.

7. Να διερευνήσει την δυνατότητα εξυπηρέτησης ΚΕΠ στο Πόρτο Ράφτη.

8.Να μεριμνήσει για την εξεύρεση καταλλήλου χώρου στο Πόρτο Ράφτη για την οργάνωση πολιτιστικών , επιμορφωτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Να εξετάσει τα αντισταθμιστικά οφέλη που προβλεπόντουσαν στο κληροδότημα Σωτηρίου για την διάθεση - ενός χώρου 250 τ.μ. και ενός οικοπέδου στον Αγ. Σπυρίδωνα , Πόρτο Ράφτη - στο Δήμο Μαρκοπούλου και παραμένει ανενεργό χρόνια τώρα.  

9. Το Πόρτο Ράφτη θέλει αποχέτευση, η καθαρή θάλασσα χρειάζεται αποχέτευση. Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος ο οποίος φαίνεται μακρινός και εφ' όσον αρχίσει να λειτουργεί το ΚΕΛ Μαρκοπούλου, ο Δήμος θα μπορούσε να αντισταθμίσει την χρήση του ΚΕΛ από τα βυτιοφόρα εκκενώσεως βοθρολυμάτων με το κόστος εκκένωσης που χρεώνουν σήμερα στους κατοίκους σε χαμηλότερες τιμές.

10. Βελτίωση της Λεωφόρου Μαρκοπούλου ώστε να μπορεί να δεχθεί τον ολοένα αυξανόμενο  φόρτο των οχημάτων . Το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη συνδέονται  σήμερα μόνο με τις δυο αυτές οδικές αρτηρίες. Το έμφραγμα είναι πάρα πολύ κοντά.

11. Η πρόταση του Δήμου για την δημιουργία σχολικής στέγης σε χώρο του ολυμπιακού ιππικού κέντρου που θα λύσει το πρόβλημα της σχολικής στέγης του Δήμου για την επόμενη 20/ετία επικροτείται και θα στηριχθεί.

1 σχόλιο:

  1. συμφωνω απολυτα ειδικα με την επεκταση της αστικης συγκοινωνιας στον δημο μας. ο δημαρχος ραφηνας ηρθε σε επαφη με τον υπουργο υποδομων μεταφορων και δικτυων και η επεκταση της αστικης συγκοινωνιας στην Ραφηνα ειναι ετοιμη πρως υλοποιηση. Οι κατοικοι της Παλαιας Φωκαιας και της Αναβυσσου μαζεψαν 5000 υπογραφες και το Ε22 ειναι προ των πυλων για επεκταση. Ο δημαρχος μας πρεπει να κινητοποιηθει αμεσα ωστε το προβλημα που προκαλει το ΚΤΕΛ σε ολους μας να λυθει. Η βενζινη ειναι πλεον πανακριβη, ειμαστε διπλα στον προαστιακο και δεν μπορουμε να εξυπηρετηθουμε. Επιτελους ας σταματησουν οι ΚΤΕΛατζιδες να γκρινιαζουν και ας ερθει η αστικη συγκοινωνια για το καλο όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή