Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Μάρτιος 2011

Πρακτικό  συνεδρίασης Δ.Σ. υπ'αρ. 6,  μηνός Μαρτίου 2011 

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 και ώρα 10.30 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στο κέντρο Όαση του Πόρτο Ράφτη.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Θέμα  : Επικαιρότητα (Άτυπο Δημοτικό Συμβούλιο στο Πόρτο Ράφτη, Απογραφή, θέματα που θα τεθούν )

Η συνεδρίαση άρχισε με την εισήγηση του Προέδρου για τις ενέργειες που πραγματοποίησε η ΟΣΠΑ στο μεσοδιάστημα από την τελευταία μας συνεδρίαση. Αναφέρθηκε στο γεγονός της συντομής συνεδρίασης του προηγουμένου μηνός λόγω των εκδηλώσεων των συλλόγων που δεν επέτρεψε να συζητηθούν διεξοδικά τα προβλήματα του Πόρτο Ράφτη και να τεθούν προτεραιότητες. Παρ' όλα αυτά όμως στην Ομοσπονδία τα προβλήματα είναι σε όλους μας γνωστά γιατί χρόνια τώρα όχι μόνο τα συζητάει ,αλλά και τα περισσότερα τα βιώνει. Έτσι διαμορφώθηκε μια σειρά προτάσεων που περιλαμβάνει σχεδόν ότι έχει κατά καιρούς συζητηθεί στην ΟΣΠΑ.
Θεωρήσαμε υποχρέωση μας να κάνουμε την πρώτη συναντησή μας για τα προβλήματα του Πόρτο Ράφτη με την Αντιδήμαρχο Πόρτο Ράφτη κ. Κιμπιζη.
Πράγματι όπως γνωρίζετε ενημερώθηκε το Δ.Σ. για την συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Φεβρουρίου 2011 στο Δημοτικό Υποκαταστημα του Πόρτο Ράφτη. Επισημάνθηκε και αναλύθηκε με κάθε λεπτομέρεια κάθε προτασή μας (Ειδική αναφορά έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας).
Στην συνέχεια έγινε συζήτηση για την άτυπη συνεδρίαση του Δήμοτικου Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2011. Το θέμα αυτό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας.
Για τις προτάσεις που διατυπώσαμε δεν υπήρξε οιανδήποτε διαφοροποίησης ή ενσταση, δεδομένου ότι οι προτάσεις αυτές αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων που κάνει η Ομοσπονδία εδώ και πολλά χρόνια. Τονίσθηκε να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην απροθυμία του Δήμου Μαρκοπούλου να διεκδικήση τα όφελη για αυτόν και τους πολίτες από το κληροδότημα Σωτηρίου. Έγινε ιδιαίτερη αναφορα στην παρέμβαση μας για την αποχέτευση.
Από τον Σύλλογο "Προφήτης Ηλίας-Μπαθίστα" ετέθει το θέμα της συγκατοίκισης της ΟΣΠΑ ή όποιων Συλλόγων επιθυμούν στο γραφείο που διατηρεί ο Σύλλογος τους. Η συζήτηση δεν έδωσε λύση στο αίτημα καθ' όσον οι οικονομικές δυνατότητες των συλλόγων είναι περιορισμένες.
Διερευνήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης συνεστίασης από την ΟΣΠΑ στο καλοκαίρι για την ενίσχυση των οικονομικών της.
Ετέθει θέμα ψηφίσματος για το τρόπο  συγκρότηση από την Δημοτική Αρχή της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΔΕΔ). Το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ επεφυλάχθηκε να συζητήσει το θέμα μόλις συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου