Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας με φωτογραφίες - Χαιρετισμός του Προέδρου

Χαιρετισμός του Προέδρου της ΟΣΠΑ στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


Ο Πρόεδρος της ΟΣΠΑ κ. Κατσούρας Γιώργος απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους κατοίκους και στις αρχές του τόπου μας ανέφερε :

Ο συμβολισμός της σημερινής εκδήλωσης αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία καθ' όσο αρχίζει την θητεία της μια νέα δημοτική αρχή.
Τόσο ο συνδυασμός που πλειοψήφησε όσο και οι συνδυασμοί που επέτυχαν την συμμετοχή τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα του δήμου μας και ασφαλώς τις ιδιαιτερότητες του Πόρτο Ράφτη.
Σχολεία, κυκλοφοριακό, κοινόχρηστοι χώροι, αποχέτευση, αποκομιδή απορριμμάτων, δημοτική συγκοινωνία και τόσα άλλα, είναι τα θέματα που ζητούν λύση.
 Τα προβλήματα αυτά τα γνωρίζουμε καλά γιατί καθημερινά τα βιώνουμε. .
Πιστεύουμε να γίνει σωστή ιεράρχηση αυτών και για το καλό όλων μας να οικοδομηθεί η καλύτερη δυνατή συναίνεση, κατ' αρχή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και ασφαλώς μετά και στους συμπολίτες μας.
Αυτό θα εξασφαλίσει αποτελεσματικότητα  και προοπτική στην εξέλιξη και την πρόοδο των εκτελούμενων έργων και το πιο σημαντικό συναίνεση και αποδοχή τους από τους φορείς και τους κατοίκους.
Σήμερα η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την προσπάθεια της να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και έκανε ένα παραπέρα βήμα σ' αυτή.
Διαμορφώνει ιστοσελίδα και ηλεκτρονική διεύθυνση στο διαδίκτυο.
Ο πολίτης, ο κάτοικος, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί άμεσα και ελεύθερα με την ΟΣΠΑ.
Η πληροφόρηση αυτή θα δίνει την δυνατότητα στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να διαμορφώνει  περισσότερο ολοκληρωμένη άποψη για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι του Πόρτο Ράφτη στην καθημερινότητα τους. .
Οι απόψεις αυτές για συγκεκριμένα προβλήματα θα προωθούνται στη Δημοτική Αρχή ή ενδεχομένως σε κάποιο άλλο αρμόδιο φορέα και θα αγωνιζόμαστε ώστε να υλοποιηθούν.
Η αμφίδρομη αυτή επικοινωνία που εγκαινιάζει η ΟΣΠΑ με τους πολίτες, βάσιμα ελπίζουμε να υιοθετηθεί και από το Δήμο μας με ευεργετικά πιστεύουμε αποτελέσματα.
Ευχόμεθα στον κ. Δήμαρχο και σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους καλεσμένους μας, υγεία, προσωπική ευτυχία, δημιουργικό έργο για το καινούργιο χρόνο 2011.

Προτού κλείσω τον χαιρετισμό μου, θα ήθελα να αναφερθώ συμβολικά στο αποχετευτικό. Ο Δήμαρχος έχει ανακοινώσει ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους κατοίκους και τους Συλλόγους  του Πόρτο Ράφτη για να συζητηθούν τα προβλήματα που έχει η περιοχή αυτή του Δήμου μας. Εκεί θα είμαστε παρόντες για να θέσουμε διάφορα θέματα.
Το αποχετευτικό απασχολεί όλους μας και είχε χαρακτηρισθεί ως πρώτη προτεραιότητα από όλους τους Συνδυασμούς κατά την προεκλογική περίοδο και είναι πράγματι έτσι στην συνείδηση όλων των κατοίκων.
Ο Δήμος Μαρκοπούλου όμως με τις τις μέχρι σήμερα ενέργειες του για την αποχέτευση έχει καταφέρει  οι κάτοικοι του Δήμου μας να έχουν διαφορετικές προσδοκίες γι αυτήν,
ένα μεγάλο ποσοστό να έχει βάσιμες ελπίδες ,
ένα ελάχιστο ποσοστό να ελπίζει ότι ίσως θα έχει
και το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων του Δήμου να μην γνωρίζει τίποτα για το πότε θα έχει.
Είναι αξιοπερίεργο ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου ξεκίνησε πρωτοπόρος, πριν από 20 χρόνια το σχεδιασμό της αποχέτευσης μεταξύ των πρώτων Δήμων σε ολόκληρη την Χώρα και σήμερα ακόμη, μετά τόσα χρόνια, δεν έχει κατορθώσει να λειτουργεί η αποχέτευση,έστω σε ένα τμήμα του Δήμου!!

Θα τελειώσω με δυο διαπιστώσεις, δυο αλήθειες και μία πρόταση.
Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι το Πόρτο Ράφτη στο σύνολό του δεν ελπίζει να έχει αποχέτευση.
Η αποχέτευση όλου του Πόρτο Ράφτη δεν περιλαμβάνεται, ούτε στο σχεδιασμό αποχέτευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, αλλά ούτε και σε κανένα σχεδιασμό γειτονικού Δήμου π.χ. Κορωπίου, Παιανίας. Ο σχεδιασμός του Δήμου Μαρκοπούλου αφορά την αποχέτευση μέρους της παράκτιας ζώνης του Πόρτο Ράφτη.

Η δεύτερη διαπίστωση είναι ότι το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων Μαρκοπούλου είναι τυφλό, δηλαδή δεν έχει αποδέκτη.
Αυτό δεν το λέμε αυθαίρετα. Πριν 2 χρόνια η ΟΣΠΑ πραγματοποίησε μια επιστημονική ημερίδα για την αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη. Έλαβαν μέρος καθηγητές Πανεπιστημίων και του Πολυτεχνείου ειδικοί σε διάφορα επί μέρους θέματα. Μεταξύ άλλων συμπερασμάτων που δεν είναι του παρόντος ( βλέπε πρακτικά ημερίδας στο site :www.portoraftiospa.blogspot.com) χαρακτήρισαν το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων Μαρκοπούλου ως τυφλό σύστημα που δύσκολά βρίσκεις ανάλογο στην παγκόσμια βιβλιογραφία.
Το ΚΕΛ Μαρκοπούλου θα απορρίπτει τα επεξεργασμένα λύματα χύμα, στο έδαφος.
Αυτό ξέρετε τι σημαίνει! Με μια συντηρητική εκτίμηση λειτουργίας του ΚΕΛ και όχι σε πλήρη λειτουργία θα πρέπει να αδειάζει κάθε ημέρα στο έδαφος μια δεξαμενή γεμάτη νερό που θα αρχίζει, βγείτε μετά έξω να το φανταστείτε, μπροστά από την "Κυανή Ακτή" μέχρι το "Καλό Γιαλό" (περί τα 100 μ.) σε όλο το πλάτος του δρόμου ( περί τα 10 μ.) και ύψος 3 και μισό μέτρα. Δηλαδή θα σπάει κάθε μέρα ένα μικρό φράγμα νερού!
Η έλλειψη αποδέκτη από το ΚΕΛ Μαρκοπούλου προσθέτει ερωτηματικά κατά πόσο θα μπορέσει να αντέξει να αποχετεύει και την παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη.

Τελειώνοντας θα διατυπώσουμε μια πρόταση που ίσως, εξασφαλίσει προοπτική αποχέτευσης για όλο το Πόρτο Ράφτη.
Ο σχεδιασμός αποχέτευσης του Κορωπίου-Παιανίας προβλέπει την σύνδεση του ΚΕΛ Μαρκοπούλου με τον κεντρικό αγωγό παραλαβής των επεξεργασμένων  λυμάτων και έτσι διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία του. Το ΚΕΛ Μαρκοπούλου αποκτά πλέον αποδέκτη και μπορεί να υποδεκτεί και να αποχετεύει με ασφάλεια και χωρίς κίνδυνο  να παρεμποδισθεί η λειτουργία του ( από περιβαντολογικούς λόγους) τα λύματα της παράκτιας ζώνης του Πόρτο Ράφτη.
Παρ' όλο που μπορεί να υπάρχουν αρνητικά σημεία στο σχεδιασμό του έργου, πιστεύουμε ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου θα πρέπει να μελετήσει και την δυνατότητα διαπραγμάτευσης αντισταθμιστικών  παροχών με ενδεχόμενο την αποχέτευση όλου του Πόρτο Ράφτη π.χ. την κατασκευή ενός παράλληλου αγωγού προς αυτόν που προβλέπει ο σχεδιασμός του έργου ο οποίος θα παραλαμβάνει τα ανεπεξέργαστα λύματα του Πόρτο Ράφτη  και θα τα επεξεργάζεται το ΚΕΛ Αεροδρομίου.
Έτσι ο Δήμος Μαρκοπούλου θα  εξασφαλίσει αποχέτευση για το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του. Είναι μια πρόταση.
Εύχομαι υγεία, χρόνια πολλά και δημιουργικός ο νέος χρόνος 2011 .


Χαιρετισμός Προέδρου ΟΣΠΑ κ. Κατσούρα Γεωργίου

Χαιρετισμός Δημάρχου Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτη Σωτήρη
Παρίστανται οι κ.κ. Πολίτης Γιάννης επί κεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Αλλαγιάννης Κωνσταντίνος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Καβασακάλης Γεώργιος Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, πολεοδομικού σχεδιασμού, καταστημάτων, ανάπτυξης και προγραμματισμού, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,  Μαγγανάς Κωνσταντίνος Αντιδήμαρχος ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καθαριότητος, πρασίνου, Κιμπιζη Μαρία Αντιδήμαρχος για θέματα καθημερινότητας των πολιτών του Πόρτο Ράφτη και ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεόφιλος. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Αυλάκι-Πρασιαι" κ. Τσουλούφος Ηλίας
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κορώνης κ. Εδεσσαίος Χρήστος και ο Επίτιμος  Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ραυτόπουλος Απόστολος
Χαιρετισμός του κ. Πολίτη Γιάννη, δημοτικού Συμβούλου μειζονος μειοψηφίας επί κεφαλής του συνδυασμού "Ανθρώπινη πόλη-Λύσεις Ζωής"
Χαιρετισμός κ. Αδάμου Γιώργου, δημοτικού Συμβούλου ελάσσονος μειοψηφίας επί κεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Ελπίδας"
Χαιρετισμός κ. Συλλελόγλου Α., δημοτικού Συμβούλου ελάσσονος μειοψηφίας του συνδυασμού "Λαική Συσπείρωση" , του Προέδρου Λιμενικού ταμείου κ. Κατσίγιαννη και του Λιμενάρχη Πόρτο Ράφτη κ. Σοφρώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου