Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πρακτικό συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Ιανουάριος 2012


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ (ΟΣΠΑ)

Ταχ. Δ/νση : Τ.Θ. 2481 - ΟΑΣΗ Πόρτο Ράφτη 190 03
ΦΑΧ 2299076103
e-mail : o.s.portorafti.a@gmail.com
τηλ. 2299085750

Μέλη της Ομοσπονδίας είναι οι Σύλλογοι : Αγ. Παρασκευής, Κορώνης, Λιγόρι, Μπαθίστα, Πανόραμα, Περατής, Πούσι Γιάννη, Πρασσιές, Προφήτης Ηλίας.

 Το Δ.Σ. της  ομοσπονδίας συνεδριάζει κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα και ώρα 10.30 π.μ., σε ανοικτή στους πολίτες συνεδρίαση, στο Καφέ "ΟΑΣΗ" Ελ. Βενιζέλου , Πόρτο Ράφτη. 

Πρακτικό με αριθ. 14  συνεδρίασης Δ.Σ.  μηνός Ιανουαρίου  2012 

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στο κέντρο Όαση του Πόρτο Ράφτη. Στη συνεδρίαση παρέστησαν πολλοί συμπολίτες μας καθώς και ο επί κεφαλής  της δημοτικής παράταξης "Δύναμη Ελπίδας"  κ. Αδάμος Γεώργιος.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Το πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης ήταν η συζήτηση για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10.30 πμ. στο Ξενοδοχείο "Κυανή Ακτή", όπως έχει αποφασιστεί από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. τον μήνα Δεκέμβριο. Ο κ. Σκανδάλης ενημέρωσε το σώμα για τις λεπτομέρειές της εκδήλωσής και διαβεβαίωσε ότι έχουν όλα ρυθμισθεί με μόνη εκκρεμότητα την τακτοποίηση του ταμείου ( παράδοση από την παραιτηθείσα ταμία της Ομοσπονδίας κ. Παπανδρεοπούλου στο ορισθέντα ταμία της ΟΣΠΑ κ. Σκανδάλη) .
Ως θέματα της προσφώνησης να τονισθούν η αποχέτευση ολόκληρου του Πόρτο Ράφτη, η δημοτική συγκοινωνία, οι μεταδημοτεύσεις και η δημιουργία πολυχώρου εκδηλώσεων στο Πόρτο Ράφτη.
Το επόμενο θέμα αφορούσε το προϋπολογισμό του Δήμου Μαρκοπούλου που ψηφίστηκε από το δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Πρόεδρος της ΟΣΠΑ ενημέρωσε τα μέλη για τα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού και κατά την εκτίμηση του ενώ αντιμετωπίζει τα λειτουργικά και διαχειριστικά ( εκκρεμότητες-οργάνωση ) προβλήματα του Δήμου σε ικανοποιητικό επίπεδο, οι πολίτες για μια ακόμη χρονιά δεν θα δουν να εκτελείται κανένα νέο έργο. Θα πρέπει ο Δήμος να αναζητήσει πηγές χρηματοδότησης. Να γνωστοποιήσει στους κατοίκους τα έργα που έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει όταν εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι και για τα οποία έχει έτοιμες μελέτες των έργων ως ισχυρίζεται η δημοτική Αρχή. Ποία έργα είναι αυτά!
Από μέλη του Δ.Σ. ασκήθηκε κριτική για την έλλειψη προοπτικής έργων στον προϋπολογισμό.
Στα πλαίσια των συζητήσεων επί του προϋπολογισμού αποφασίστηκε εφ' όσον η δημοτική Αρχή δεν έχει τώρα την δυνατότητα να εκτελέσει νέα έργα, ας εργασθεί μεθοδικά και επίμονα για να εξασφαλίσει στους κατοίκους του Δήμου τουλάχιστον  τακτική συγκοινωνία που να συνδέει την πόλη του Μαρκόπουλου με εκείνη του Πόρτο Ράφτη, αλλά και με τον προαστιακό. Και να επιδιώξει την δημιουργία στο Δήμο δημοτικής συγκοινωνίας. 
Επίσης να ασχοληθεί με την δημιουργία χώρου εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων και στο Πόρτο Ράφτη.
Επίσης στις προτεραιότητες του Δήμου θα πρέπει να κυριαρχήσει η εξασφάλισης δικτύου αποχέτευσης για ολόκληρο το Πόρτο Ράφτη.
Αποφασίστηκε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ να συναντήσει τον κ. Δήμαρχο για να συζητήσει τα θέματα αυτά.
Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο κ. Αδάμος και ενημέρωσε για τις θέσεις και παρεμβάσεις της παράταξης στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Επίσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του στο θέμα του γηπέδου στο Πόρτο Ράφτη.( www.dynami-elpidas.gr/wil.aspx?a_name=press-releases&itemid=178 ) και ( www.dynami-elpidas.gr/wil.aspx?a_name=press-releases&itemid=177 ).


 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου