Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Έγγραφο ΟΣΠΑ προς τον Δήμο Μαρκοπούλου για την αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ( ΟΣΠΑ )
Ταχ. Δ/νση : Τ.Θ. 2481 Πόρτο Ράφτη 190 03
ΦΑΞ 2299076103
e-mail : portoraftiospa@gmail.com
τηλ. 2299085750
ιστοσελίδα : portoraftiospa.blogspot.com





Προς
τον  Δήμαρχο του Δήμου Μαρκοπούλου
κ. Μεθενίτη Σωτήρη
Δημαρχιακό Μέγαρο


Αρ.πρωτ. 15                                       Πόρτο Ράφτη 15 Δεκεμβρίου 2011


Θέμα :  Πρόταση  ολόκληρο το Πόρτο Ράφτη να αποχετεύει αποκλειστικά στο ΚΕΛ αεροδρομίου


Η ΟΣΠΑ παρακολουθεί εδώ και ένα χρόνο τις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής να αποκαταστήσει την λειτουργικότητα του δήμου ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των κατοίκων για βελτίωση της καθημερινότητας τους.
Κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει το μεγαλύτερο τμήμα των συμπολιτών μας και την δεδομένη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος αξιολογείται θετικά η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να "παγώσει" τα δημοτικά τέλη, να κάνει πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη  με την δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, να επιμεληθεί την είσπραξη παλαιών και νέων οφειλομένων εσόδων ( ύδρευσης, λατομικών τελών, τέλη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κλπ.).
Θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα αμφισβητούσαμε την πρόθεση της δημοτικής Αρχής ότι επιδιώκει και προσπαθεί να επιτύχει την καλύτερη δυνατή λύση σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου και με γνώμονα την ωφέλεια των κατοίκων.
Όμως, οι πολίτες έχουν την υποχρέωση, ακόμη καλλίτερα και μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, εάν υπάρχουν, να καταθέσουν την άποψη τους, με αντικειμενικό σκοπό να δώσουν την δυνατότητα στην δημοτική Αρχή να προβληματισθεί και να διερευνήσει την όποια πρόταση, απευθυνόμενη σε συμβούλους της επιλογής της και να την υιοθετήσει ή να την απορρίψει, παρ' όλο που μερικές φορές οι σύμβουλοι προτάσσουν οικονομικά από επιστημονικά κριτήρια
Η ΟΣΠΑ παρακολουθεί το θέμα της αποχέτευσης, εδώ και αρκετά χρόνια και παράλληλα με την αυτογνωσία της, κατόπιν συνεργασιών με ειδικούς επιστήμονες και διοργάνωση ημερίδας για την αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη στο πρόσφατο παρελθόν, έχει επιστημονικά θεμελιώσει την πεποίθηση ότι με τις υπάρχουσες μελέτες για την αναβάθμιση του βιολογικού Μερέντας και την κατασκευή δικτύων στο Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, ολόκληρο το Πόρτο Ράφτη δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί πλέον στο βιολογικό Μερέντας, γιατί απλά δεν χωράει.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση του ΚΕΛ Μερέντας και την κατασκευή δικτύων στο Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη στην 29η Συνεδρίαση του στις 21 Οκτωβρίου 2011  τελειώνει με την ακόλουθη διατύπωση :

 " Ζητάμε   να   υπάρξει   σαφής   δέσμευση,   ότι ολόκληρο   το   Πόρτο   Ράφτη   θα   έχει   τη   δυνατότητα   να   αποχετεύσει οπωσδήποτε, είτε στο ΚΕΛ Μερέντας, είτε στο ΚΕΛ Κορωπίου "

 Θα προτείναμε στην Δημοτική Αρχή να επιδιώξει αφού βεβαίως  πιστέψει ότι το ΚΕΛ Μερέντας είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να δεχτεί το φορτίο των ακαθάρτων ολόκληρου του Πόρτο Ράφτη, να αποχετεύει ολόκληρο το Πόρτο Ράφτη αποκλειστικά στο ΚΕΛ Κορωπίου .
Η επιλογή αυτή, εκτός των πολλών πλεονεκτημάτων, εξασφαλίζει προοπτική στο σύνολο του Πόρτο Ράφτη να αποκτήσει συντομότερα και ασφαλέστερα  αποχέτευση.
Η επιλογή αυτή δεν αναστέλλει την εξέλιξη της ένταξης στο ΕΣΠΑ και στη χρηματοδότηση της αποχέτευσης Μαρκόπουλου - Πόρτο Ράφτη και της τριτοβάθμιας αναβάθμισης του ΚΕΛ Μαρκοπούλου που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

 Ο Πρόεδρος                                                            Η Γραμματέας


Κατσούρας Γιώργος                                          Τριανταφύλλου Ειρήνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου