Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2012

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 στο ξενοδοχείο " ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ " στο΄Πόρτο Ράφτη, η ΟΣΠΑ πραγματοποίησε εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας κατά την οποία παρευρέθησαν πολίτες του Δήμου μας.
Προσκληθέντες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτης, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Αλλαγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κιμπεζή, Μαγγανάς, Καβασακάλης, οι επί κεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας κ.κ. Πολίτης, Αδάμος, Συλλελόγλου. Από τους δημοτικούς Συμβούλους παρέστησαν οι κ.κ. Δρίτσας, Ευαγγελίου, Μπέης.
Επίσης μας ετίμησαν οι Πρόεδροι των άναφερομένων Συλλόγων κ.κ. Ματσιώτας Γιώργος (ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ), Στρατουδάκης Γιάννης (ΠΕΡΑΤΗΣ), Βλαχόπουλος Γιώργος (ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ - ΜΠΑΘΙΣΤΑ), Σκλαβουνάκης Ευάγγελος ( ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ), Σκανδάλης Δημήτρης (ΜΠΑΘΙΣΤΑ), Τσόλη Γιάννα (ΠΟΥΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥΣΗ ΓΚΙΝΗ), Εδεσαίος Χρήστος (ΚΟΡΩΝΗΣ), Αρβανίτη Ευγενία (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ).
Ευλόγησε την εκδήλωση μας ο Σεβαστός Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος.
Παρόντες ήσαν οι πρώην Πρόεδροι της ΟΣΠΑ κ.κ. Κωτούλας Χρήστος και Κοντογιαννόπουλος Κώστας.
Η εκδήλωση άρχισε με τις ευλογίες του σεβαστού Πατέρα Θεοδοσίου, μετά έγινε κοπή της πίτας και τέλος ακολούθησαν προσφωνήσεις και ευχές από τον Πρόεδρο της ΟΣΠΑ και κατά σειρά από τους κ.κ. Συλλελόγλου, Αδάμο, Πολίτη, Δημόπουλο και τέλος από τον Δήμαρχο.
Παρεμβάσεις έκαναν οι κ.κ. Κοντογιαννόπουλος και Κωτούλας.
Το νόμισμα της πίτας βρέθηκε στο κομάτι του συμπολίτη μας κ. Βολταίζου Στράτου.
Η προσφώνηση του Προέδρου της ΟΣΠΑ είναι η ακόλουθη :

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω όλους σας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του έτους 2012 της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Η κοπή της πίτας περιέχει ένα συμβολικό χαρακτήρα που μεγεθύνεται στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε , το κόψιμο και το μοίρασμα σε όλους από ένα κομμάτι συμβολίζει την συμμετοχή και κυρίως την αλληλεγγύη που οφείλουμε να προσφέρουμε ο ένας στον άλλο.

 Και που στις μέρες μας θα πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχο χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας. Εκτός από τον εαυτό μας υπάρχει και ο διπλανός μας.

Η Ομοσπονδία επιδιώκοντας πάντα την συμμετοχή και ενημέρωση του πολίτη συνεδριάζει κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα στη καφετέρια ΟΑΣΙΣ  Ελ. Βενιζέλου στο Πόρτο Ράφτη με ανοικτές συνεδριάσεις για τους πολίτες.

Επίσης διαθέτει στο διαδίκτυο ιστοσελίδα με την ηλεκτρονική διεύθυνση www.portoraftiospa.blogspot.com , όπου κάθε πολίτης μπορεί να την επισκεφθεί .

Είναι μια  ιστοσελίδα διαφορετική από τις  αντίστοιχες σελίδες Συλλόγων.

 Είναι τα ηλεκτρονικά γραφεία της Ομοσπονδίας, η σελίδα περιέχει τα πρακτικά των συνεδριάσεων , τις αποφάσεις και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας, είναι μια σελίδα διαφάνειας για τις δραστηριότητες της, δηλαδή ένα πρόγραμμα αντίστοιχο με αυτό της "Διαύγειας" που εφαρμόζεται στη Δημόσια Διοίκηση για την διαφάνεια.

Το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μαρκοπούλου στα πλαίσια των υποχρεωτικών του δράσεων από το σχετικό οργανόγραμμα (παρακολούθηση δημοσιευμάτων) πρέπει και οφείλει να διαθέτει ένα ελάχιστο χρόνο για να επισκέπτεται την ιστοσελίδα και να ενημερώνεται και από εκεί, για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.


Αλλά σήμερα πέρα από αυτά, είναι και ημέρα ευχών.

Θα ήθελα να απευθύνω 3 ευχές προς τον κ. Δήμαρχο με την ελπίδα ότι θα πραγματοποιηθούν.

Πρώτη ευχή είναι ολόκληρο το Πόρτο Ράφτη να αποκτήσει αποχέτευση.

Πέρυσι ευχηθήκατε να ξεκινήσει ο βιολογικός και τα έργα αποχέτευσης για το Μαρκόπουλο και την παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη.
Ο Δήμος ξεπέρασε τις δυσκολίες και σήμερα αναμένεται να χρηματοδοτηθούν οι μελέτες  και να ξεκινήσουν τα έργα.
Το ίδιο αποτέλεσμα ελπίζουμε να έχουμε και με την  αποχέτευση ολόκληρου του Πόρτο Ράφτη.

Δεύτερη ευχή είναι ο Δήμος Μαρκοπούλου να αποκτήσει δημοτική συγκοινωνία.

Η μείωση των εισοδημάτων, το δυσβάστακτο βάρος συντήρησης του αυτοκινήτου ,τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας, η τιμή της βενζίνης οδηγούν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στο δρόμο για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας . Η χρήση του αυτοκινήτου, ολοένα και περιορίζεται και πολλοί συνάνθρωποι μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.  Η συγκοινωνία πλέον λαμβάνει τα χαρακτηριστικά του κοινωνικού αγαθού.
Πιστεύω ο Δήμος να το δει με αυτή την ματιά και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να δημιουργήσει δημοτική συγκοινωνία .

Τρίτη ευχή είναι ο Δήμος Μαρκοπούλου να δημιουργήσει και στο Πόρτο Ράφτη χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το Πόρτο Ράφτη θα πρέπει να διαθέτει ένα χώρο  όπου ο Δήμος και οι φορείς της πόλης να μπορούν να πραγματοποιήσουν πολιτιστικές, κοινωνικές, ανθρωπιστικές ακόμη και επιστημονικές εκδηλώσεις .
Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, πιστεύουμε ότι θα σφυρηλατηθεί και θα ισχυροποιηθεί η κοινωνική συνοχή των πολιτών, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί ένα δυναμικό και ελπιδοφόρο τμήμα της κοινωνίας μας.

Τελειώνοντας το σημερινό χαιρετισμό μου, εύχομαι ακόμη μια φορά χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία , δημιουργικό έργο και όσο το δυνατόν καλλίτερο και ευτυχέστερο 2012.

Ακολουθούν μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση.


Ο Πρόεδρος της ΟΣΠΑ
Ο κ. Συλλελόγλου
Ο κ. Αδάμος
Ο κ. Πολίτης
Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου