Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Νοέμβριος 2010

Πρακτικό με αριθ. 2 για την  συνεδρίαση Δ.Σ.  μηνός Νοεμβρίου 2010

Την Κυριακή 31ης Οκτωβρίου 2010 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στο κέντρο Όαση του Πόρτο Ράφτη. Απουσιάζουν : Νικολάκης, Παπανδρεοπούλου, Μεστούνη, Δρακούλης.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Θέμα πρώτο : Συναντήσεις με τις Αρχές και τους επί κεφαλής των συνδυασμών.

Ο Πρόεδρος της ΟΣΠΑ αναφέρθηκε στις ενέργειες που πραγματοποίησε η ομοσπονδία στα πλαίσια των σχετικών αποφάσεων της συνεδρίασης του μηνός Οκτωβρίου.
Οι επαφές του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. άρχισαν με την συνάντηση τους με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου κ. Φ. Μαγουλά. Πέρα από τον εθιμοτυπικό και συμβολικό χαρακτήρα της συνάντησης με την πρώτη αρχή του τόπου μας, έγινε και ουσιαστική συζήτηση και ενημέρωση για τη πορεία του Δήμου τα τελευταία χρόνια, σε μερικά τουλάχιστον  επιλεγμένα θέματα.
 Αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν και διεκπεραιώθηκαν θετικά καθώς και εκείνα που καθυστέρησαν ή ακόμα και ακυρώθηκαν στη πράξη από την γραφειοκρατία ή και συγκεκριμένες επιλογές.

Στη συνέχεια, έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου κ. Θ. Κατσίγιαννη. Ενημερωθήκαμε για τις αρμοδιότητες και την λειτουργία του ταμείου, καθώς και τις παρεμβάσεις του σε σχετικά χρηστικά έργα στην παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη.

Η ΟΣΠΑ συνάντησε επίσης τον αρχηγό του Λιμεναρχείου Πόρτο Ράφτη κ. Σ. Σοφρώνη. Ο κ. Λιμενάρχης μας ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες  που ενδιαφέρουν και αφορούν τους πολίτες, όπως υπέρβαση τραπεζοκαθισμάτων καταστημάτων στα πεζοδρόμια, ελλιμενισμός και θέσεις ελλιμενισμού σκαφών στο κόλπο, σημαδούρες προστασίας των λουομένων  κλπ.  Η ομοσπονδία τον ενημέρωσε ιδιαίτερα για την μελέτη του ΕΛΚΕΘΑ για τον ελλιμενισμό σκαφών στο κόλπο του Πόρτο Ράφτη και του παρέδωσε και σχετικό αντίγραφο.

Στα πλαίσια των αυτοδιοικητικών εκλογών το Προεδρείο της ομοσπονδίας πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής και μέλη των συνδυασμών που διεκδικούν το Δήμο στις αναμενόμενες δημοτικές εκλογές. Έτσι επισκέυθηκε κατά σειρά τους συνδυασμούς "Δύναμη Ελπίδας" με επί κεφαλής τον κ. Γ. Αδάμο, το "ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" με επί κεφαλής τον κ. Σ. Μεθενίτη, την "Ανθρώπινη Πόλη" με επί κεφαλής τον κ. Ν. Σουρμπάτη και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" με επί κεφαλής τον κ. Α. Συλλελόγλου.
Η ΟΣΠΑ  κατάθεσε τις απόψεις της για τα προβλήματα στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, για τις προτεραιότητες που οφείλει να επιλέξει η νέα δημοτική αρχή, σε μια περιοχή του Δήμου Μαρκοπούλου, σε μια  ραγδαία πληθυσμιακά αναπτυσσόμενη πόλη που σήμερα συγκεντρώνει το 50% του συνολικού πληθυσμού του Δήμου Μαρκοπούλου. 
Οι επί κεφαλής των παρατάξεων αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα τους και στις προθέσεις τους να αντιμετωπίσουν ορθολογικά τα διάφορα προβλήματα του Δήμου. Βεβαίως κάθε συνδυασμός τοποθετήθηκε σε επί μέρους θέματα σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις θέσεις που έχει κοινοποιήσει στους πολίτες.
Η ΟΣΠΑ κατέστησε γνωστό την πρόθεσή της να στηρίξει κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής προς την κατεύθυνση ουσιαστικής επίλυσης των προβλημάτων των κατοίκων, αλλά επισήμανε επίσης ότι θα αντιπαρατεθεί και θα αντιδράσει στην αδράνεια και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής στα προβλήματα που λιμνάζουν και επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Θέμα δεύτερο : Λειτουργικά - Επικοινωνιακά

Η λειτουργία της ΟΣΠΑ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν αποτελεσματική και δημοκρατική. Θα επιδιωχθεί η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του Δ.Σ. να είναι αποτέλεσμα συλλογικής διεργασίας  όλων των εκπροσώπων των συλλόγων της ομοσπονδίας. Το έργο αυτό θα αναλάβει να φέρει εις πέρας με την θεσμική της ιδιότητα η γραμματέας της ΟΣΠΑ.
Στην επόμενη συνεδρίαση θα πρέπει να προβληματισθούμε για τον τρόπο που θα μπορεί η ΟΣΠΑ να επικοινωνεί και να ενημερώνει κατ' αρχή με τα μέλη των συλλόγων που την συγκροτούν και στη συνέχεια τους κατοίκους, εργαζόμενους και επιχειρηματίες του Πόρτο Ράφτη. Η αμφίδρομη σχέση στην πληροφόρηση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της ΟΣΠΑ και των μελών των συλλόγων, αλλά γενικότερα και με όλους τους κατοίκους του Πόρτο Ράφτη θεωρείται καθοριστική για την ουσιαστική ανάδειξη των πρωτευόντων προβλημάτων της περιοχής μας . Τα προβλήματα αυτά οφείλει η ΟΣΠΑ να τα θέσει υπ' όψη των αρμοδίων αρχών και να επιδιώξει την αντιμετώπιση και επίλυση τους .

Το Δ.Σ. της   ΟΣΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου