Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Πρακτικά συνεδρίασης Δ.Σ. της ΟΣΠΑ - Δεκέμβριος 2010

Πρακτικό με αριθ. 3 για την  συνεδρίαση Δ.Σ.  μηνός Δεκεμβρίου 2010

Την Κυριακή 5  Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 10.30 π.μ. συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στο κέντρο Όαση του Πόρτο Ράφτη. Απουσιάζουν : Μεστούνη, Δρακούλης.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, άρχισε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Πρώτο θέμα : Επικαιρότητα

Στη γενική αυτή επικεφαλίδα περιλαμβάνονται όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Κατ' αρχή ολοκληρώθηκαν οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Μαρκοπούλου με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα. Η σύνθεση της νέας δημοτικής Αρχής που περιλαμβάνει, εκτός από τον νέο Δήμαρχο κ. Μεθενίτη με τους 16 δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού "ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" , τους 8 δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΛΥΣΕΙΣ ΖΩΗΣ", τους 2 δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού "ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ" και τον 1 δημοτικό Σύμβουλο του συνδυασμού " ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ" .
Πιστεύουμε και ελπίζουμε η νέα δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να ιεραρχήσουν τα προβλήματα του τόπου μας και να δώσουν λύσεις σε εκείνα που έχουν προτεραιότητα και μπορούν, ενώ σε αυτά που παρουσιάζουν δυσκολίες οφείλουν να αγωνιστούν για να τις υπερνικήσουν. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται επιβαλλομένη και αναγκαία η ουσιαστική ενημέρωση του πολίτη. Η πρακτική αυτή θα μας καταστήσει ικανούς να κρίνουμε εάν θα είμαστε όλοι μαζί ή ο κάθε ένας χωριστά.
Στην συνέχεια το Δ.Σ. συζήτησε τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαρκοπούλου, την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010.
Στο πρώτο θέμα της ενστάσεως του Δήμου Μαρκοπούλου στην υλοποίηση του έργου της αποχέτευσης Κορωπίου και Παιανίας  με σχετική νομική διαδικασία και ανεξάρτητα από  τον εάν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι, προκαλεί εντύπωση και δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε και το μέλος του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ κ. Κωτούλας, κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου με παρέμβαση του.
Γιατί ένα έργο, αυτό της αποχέτευσης Κορωπίου και Παιανίας το οποίο  περιλαμβάνει και κατασκευάζει αποδέκτη στο "τυφλό" Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Μαρκοπούλου και εξασφαλίζει την απορροή των επεξεργασμένων λυμάτων του με αποτέλεσμα το ΚΕΛ και η αποχέτευση του Δήμου Μαρκόπουλου να μπορεί να εξελιχθεί και να λειτουργήσει, γεγονός αμφίβολο σε αντίθετη περίπτωση. Η δυνατότητα αυτή δίνει προοπτική να πραγματοποιηθεί ασφαλέστερα η αποχέτευση της παράκτιας ζώνης του Πόρτο Ράφτη, χωρίς το κίνδυνο διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων από το ΚΕΛ  Μερέντας.
Αντί για νομικές εναντιώσεις θα ήταν περισσότερο φρόνιμο, ο δήμος Μαρκοπούλου να διεκδικήσει ανταποδοτικά οφέλη, ώστε το έργον της αποχέτευσης Κορωπίου και Παιανίας να συμπληρωθεί με ένα  παράλληλο αγωγό  προς τον προβλεπόμενο αγωγό παραλαβής των επεξεργασμένων λυμάτων από το ΚΕΛ  Μερέντας, ο οποίος θα παραλαμβάνει τα ανεπεξέργαστα λύματα του Πόρτο Ράφτη και θα τα επεξεργάζεται το ΚΕΛ Αεροδρομίου.
Αυτό πιθανόν, θα εξασφάλιζε την αποχέτευση ολόκληρου του Πόρτο Ράφτη και όχι μόνο της παράκτιας ζώνης. Θα έδινε βάσιμη ελπίδα για να αποκτήσει αποχέτευση το Πόρτο Ράφτη.
Η Ομοσπονδία θα επιδιώξει ευθύς μόλις συγκροτηθεί η νέα δημοτική αρχή την συνάντηση μαζί της,  για να εκθέσει τις απόψεις της.
Για το δεύτερο θέμα που αφορούσε αναγκαίες βελτιωτικές παρεμβάσεις στην εξελισσόμενη εργολαβία στην Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη ο Αντινομάρχης κ. Πάρις Ευαγγελίου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. της ΟΣΠΑ , διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις για προχειρότητα του έργου, για επικινδυνότητα του, για αναποτελεσματικότητα του στη κυκλοφορία των οχημάτων, για καθυστέρηση και τελικά ακύρωση μιας πλήρους μελέτης που όφειλε να έχει πραγματοποιήσει εδώ και πολλά χρόνια η δημοτική αρχή.
Παρ' όλα αυτά όμως, πιστεύουμε ότι αυτή η κυκλοφοριακή παρέμβαση στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη θα αναγκάσει τους εποχούμενους πολίτες να γίνουν προσεκτικότεροι , να έχουν άπλετο φωτισμό για ασφαλέστερη από σήμερα, οδήγηση . Η οριστική λύση των όμβριων θα χρειαστεί προσεκτική υδραυλική μελέτη όσο το δυνατόν ταχύτερα από την δημοτική Αρχή.
Το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ ασχολήθηκε επίσης με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την νομική προσφυγή της για τους κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή του Α. Σπυρίδωνα.

Δεύτερο θέμα : Επικοινωνιακά

Αποφασίστηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας να πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου 2011 , ώρα 11 π.μ. στο ξενοδοχείο "Κυανή Ακτή". Θα προσκληθούν οι Αρχές του τόπου και βουλευτές Αττικής. Την  ευθύνη της διοργάνωσης ανέλαβε ο έφορος της ΟΣΠΑ κ. Δημήτριος Σκανδάλης.
Επίσης αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΣΠΑ λόγω των εορτών να πραγματοποιηθεί κατ' εξαίρεση την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 9.30 π.μ.στο κέντρο "ΟΑΣΗ".
Το πρόβλημα της επικοινωνίας της ΟΣΠΑ με τους κατοίκους και η αμοιβαία πληροφόρηση και ανταλλαγή απόψεων είναι ζητούμενο και θα πρέπει να μας απασχολεί σε κάθε συνεδρίαση μας.
Για να επικαιροποιήσουμε τις διευθύνσεις των Συλλόγων-μελών μας έχουμε ζητήσει κάθε σύλλογος να γνωστοποιήσει στη γραμματεία :
Τίτλος Συλλόγου
Ταχυδρομική Θυρίδα
Τηλέφωνο/Φαξ
e-mail
Πρόεδρος
Γραμματέας
Εκπρόσωποι στην ΟΣΠΑ

Το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου