Ο.Σ.Π.Α (Ομοσπονδία Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής)

Η φωτογραφία μου
Πόρτο Ράφτη, Greece
Η ΟΣΠΑ συνεδριάζει στον Πολυχώρο του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, δίπλα στο ''Σ/Μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'', στο Πόρτο Ράφτη, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 10.30 π.μ. Οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στους πολίτες.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Hμερίδα για την αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη (Απόφαση του 2009)

Την Κυριακή 5 Απριλίου 2009 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΣΠΑ στο κέντρο "ΟΑΣΗ' επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου στο Πόρτο Ράφτη. Παρακολούθησαν την συνεδρίαση αρκετοί πολίτες του Πόρτο Ράφτη που συμμετείχαν στη συζήτηση για τα διάφορα προβλήματα του Πόρτο Ράφτη.
 Τα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ. αφορούσαν:
  * Την πρωτοβουλία της ΟΣΠΑ για την διοργάνωση μιας ημερίδας για την αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη ( αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου ).
 Ημερομηνία πραγματοποίησης της ορίσθηκε η 14 Ιουνίου 2009 και ώρα 9.00 πρωινή.
 Η ανάγκη πραγματοποίησης της ημερίδας αυτής προέκυψε από τα πολλά ερωτηματικά που προκύπτουν  από την λήψη απόφασης για έγκριση οριστικής μελέτης δικτύων ακαθάρτων του έργου : "Αποχέτευση ακαθάρτων Πόρτο Ράφτη και έργων μεταφοράς" από το Δήμο Μαρκοπούλου.( συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 26 Φεβρουαρίου 2009 ).
    Σύμφωνα με την μελέτη ο αποδέκτης του επεξεργασμένου λύματος θα είναι ο Άγιος Γεώργιος, μετά ο ερασίνος και τέλος ο όρμος της Βραώνας στον οποίο δεν θα πρέπει να φθάσει   το λύμα (απόφαση Νομαρχίας Αν. Αττικής). Αυτό θεωρητικά μπορεί να επιτευχθεί, εφ'όσον σύμφωνα με την μελέτη από τα 10000 κ.μ. ημερήσια επεξεργασμένα λύματα, τα 3500κ.μ. θα απορροφώνται από το έδαφος (τουλάχιστον στην αρχή μέχρι να επέλθει κορεσμός του εδάφους), ενώ τα υπόλοιπα 6500κ.μ. θα λιμνάζουν σε λεκάνη και θα χρησιμοποιούνται για άρδευση (χωρίς να υπάρχει μελέτη άρδευσης) .
Όταν όμως αποχετεύει και το Πόρτο Ράφτη που θα αντιστοιχεί σε 80000 κατοίκους, το ημερήσιο επεξεργασμένο λύμα θα ανέλθει σε 20000κ.μ. με αποτέλεσμα ο αποδέκτης πλέον να μην επαρκεί και να υπάρξει αδιέξοδο. Αυτό το σχέδιο ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφού εξευρεθούν οι σχετικοί πόροι θα αρχίσει να υλοποιείται.
 Η άλλη λύση είναι το ΚΕΛ (κέντρο επεξεργασίας λυμάτων) αεροδρομίου όπου θα αποχετεύει ο Δήμος Παιανίας  και Κορωπίου. Εάν το Πόρτο Ράφτη δεν αποχετεύει στο ΚΕΛ αεροδρομίου, τότε είναι πολύ πιθανόν να μείνει χωρίς αποχέτευση.
 Η ημερίδα λοιπόν αποσκοπεί να παρουσιάσει από τους μελετητές των δύο αυτών λύσεων τις απόψεις τους , ενώ γεωλόγοι, περιβαντολόγοι και αρχαιολόγοι θα ασχοληθούν με θέματα αρδεύσεων, περιβαλλοντικής προστασίας αρχαιολογικών χώρων  κλπ. Θα προσκληθούν οι Δημοτικές αρχές Μαρκοπούλου, Παιανίας, Κορωπίου κλπ.
  *την διερεύνηση για την απόκτηση γραφείων από την ΟΣΠΑ μαζί με τους συλλόγους μέλη της. Έγινε συζήτηση επί διαφόρων προτάσεων χωρίς όμως καταληκτική πρόταση.


Το  Δ.Σ. της Ο.Σ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου